Αρχική Τελευταία Νέα Επίσκεψη Μιχάλη Χατζηγιάννη στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού

Επίσκεψη Μιχάλη Χατζηγιάννη στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού

Δήμος Λεμεσού και Υφυπουργείο Πολιτισμού συμφώνησαν στενότερη συνεργασία

Η χάραξη κοινής πολιτιστικής γραμμής και η στενότερη συνεργασία Δήμου Λεμεσού και Υφυπουργείου Πολιτισμού, αποτελούν δέσμευση των δύο πλευρών με στόχο οι πολιτιστικές δράσεις και φορείς της πόλης να τύχουν στήριξης και ενίσχυσης.

Το Δήμο Λεμεσού επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 19 Μαΐου, ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Μιχάλης Χατζηγιάννης. Σε συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Λεμεσού κ. Νίκο Νικολαΐδη, στην παρουσία δημοτικών συμβούλων και πολιτιστικών φορέων, συζήτησαν για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας του πολιτισμού στην Λεμεσό.

Ο κ. Νικολαΐδης αφού ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την επίσκεψη, τον ενημέρωσε για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης που πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση καθώς και τα έργα που βρίσκονται στη διαδικασία υλοποίησης. «Η Λεμεσός είναι μια κοιτίδα πολιτισμού. Είναι μια πόλη με τεράστια παράδοση στην πολιτιστική δράση και αυτό δεν είναι τυχαίο καθώς είναι το αποτέλεσμα μιας μεγάλης προσπάθειας».

«Η Λεμεσός, ως πόλη εκ φύσεως καλλιτεχνική, πρωτοπορεί στα πολιτιστικά δρώμενα και είναι επιθυμία μας να βρούμε τρόπους συνεργασίας σε πολιτιστικά ζητήματα και σε κοινές καλλιτεχνικές δράσεις» δήλωσε ο κ. Χατζηγιάννης.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν πως ο πολιτισμός πρέπει να τύχει στήριξης και στις τοπικές κοινωνίες και δεσμεύτηκαν σε ανάληψη πρωτοβουλιών για στενότερη συνεργασία.