Αρχική Τελευταία Νέα Επίσκεψη Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη στο Δήμο Λεμεσο

Επίσκεψη Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη στο Δήμο Λεμεσο

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη είχε ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, στο Δημοτικό μέγαρο Λεμεσού τη Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν, ο Αντιδήμαρχος Λεμεσού Νεόφυτος Χαραλαμπίδης, εκπρόσωποι των Δημοτικών Ομάδων, ο Έπαρχος Λεμεσού, υπηρεσιακοί του δήμου και ο συνεργάτης του Περιφερειάρχη ιατρός Αντώνης Πολυδώρου.

Τα τρία θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

– Η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης,

– Η συμμετοχή της Λεμεσού στο Δίκτυο «Υγειών Πόλεων» και

– Ο ιατρικός τουρισμός

Σε ότι αφορά την μεταρρύθμιση συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα αιχμής που αφορούν στο τελικό στάδιο των σχεδιασμών της μεταρρύθμιση της ΤΑ και έγινε ενημέρωση από τον κ. Πατούλη για τη δομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα.

Σε ότι αφορά τις «Υγιείς Πόλεις», αφού έγινε ιδιαίτερη μνεία στην ιδιότητα του κ.Πατούλη, ως γιατρού, ως Περιφερειάρχη και ως ειδικού επί θεμάτων υγιών πόλεων, συζητήθηκαν οι  προετοιμασίες του Δήμου για να ενταχθεί στο δίκτυο υγειών πόλεων. Από πλευράς του Περιφερειάρχη έγινε ενημέρωση για τις δράσεις των δήμων στην Ελλάδα που είναι ενταγμένοι στο Δίκτυο Υγειών Πόλεων. Μετά τη συζήτηση, αποφασίστηκε ότι θα συμφωνηθεί το συντομότερο, πλάνο συνεργασίας, ανταλλαγής απόψεων και αξιοποίησης της τεχνογνωσίας και των καλών πρακτικών που υπάρχουν αυτή την στιγμή σε πολλούς δήμους στην Ελλάδα σε σχέση με τα θέματα αυτά. Μέσα στα πλαίσια αυτά θα προωθηθεί η διοργάνωση μιας ημερίδας/εργαστηρίου με εκπροσώπους δήμων της Ελλάδας και του Δήμου Λεμεσού.

Τέλος συζητήθηκε η δυνατότητα της Λεμεσού να καταστεί τουριστικός ιατρικός προορισμός. Ο Δήμαρχος Λεμεσού ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη Αττικής για τις εξαιρετικές υποδομές της πόλης σε θέματα παροχής ιατρικών και παραϊατρικών υπηρεσιών. Τόνισε ότι η Λεμεσός παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε χώρες όπως η Αφρική και η Μέση Ανατολή οι οποίες αναζητούν μια διέξοδο προς την Ευρώπη, για να συνδυάσουν τον τουρισμό μαζί με την παροχή ιατρικών υπηρεσιών που δεν μπορούν να βρουν στις χώρες τους. Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στις εμπειρίες της Ελλάδας αλλά και άλλων Ευρωπαϊκών χωρών. Αποφασίστηκε ότι για τα θέματα αυτά θα υπάρξει ανοικτό κανάλι επικοινωνίας μεταξύ Δήμου Λεμεσού και Περιφέρειας Αττικής.