Αρχική Τελευταία Νέα Επίσκεψη Προέδρου ΔΗΣΥ στο Ίδρυμα «Άγιος Στέφανος» στη Λεμεσό

Επίσκεψη Προέδρου ΔΗΣΥ στο Ίδρυμα «Άγιος Στέφανος» στη Λεμεσό

Το Ίδρυμα «Άγιος Στέφανος», στη Λεμεσό, επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου και αντιπροσωπεία του κόμματος, όπου έγινε ενημέρωση για τα προγράμματα που λειτουργούν και το έργο που επιτελείται για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Σε δηλώσεις του, εκ μέρους του Προέδρου του ΔΗΣΥ, ο Βουλευτής Νίκος Σύκας ανέφερε ότι το ίδρυμα «Άγιος Στέφανος», αποτελεί «την προμετωπίδα της προσπάθειας, πρώτα και πάνω από όλα, της κοινωνικοποίησης των ατόμων με ειδικές ανάγκες αλλά και σίγουρα της αποϊδρυματοποίησης, αφού ως κράτος πρόνοιας  και διαμέσου του εθελοντισμού, πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα πρέπει να στοχεύσουμε πρώτα και πάνω από όλα στον άνθρωπο».

Με τη δημιουργία του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, συνέχισε, «νομίζω πλέον θα μπορούμε να ατενίζουμε θετικότερα στο κομμάτι που λέγεται σεβασμός, αξιοποίηση, παραγωγικότητα, των ατόμων με ειδικές ανάγκες».

« Ως ΔΗΣΥ είμαστε πεπεισμένοι ότι ένα από τα μετερίζια μας θα είναι η κοινωνική μας δράση και η κοινωνική πρόνοια, γιατί αυτό χρειάζεται ο τόπος μας, κι αν θέλουμε να ονομαζόμαστε εθελοντές και άνθρωποι, πρέπει αυτό να το επιδεικνύουμε με την ανάλογη ευαισθησία», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά της, η Γενική Διευθύντρια του Ιδρύματος, Κατερίνα Στογιάννη, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και την αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ  για το ενδιαφέρον τους και σημείωσε ότι «το Ίδρυμα  Άγιος Στέφανος εφαρμόζει ευρωπαϊκά προγράμματα, εργοδοτεί ανθρώπους με αναπηρία, λειτουργεί τέσσερις κατοικίες κοινωνικής ένταξης και το Κέντρο Ημέρας, παραγωγικό εργαστήριο υποστηρικτικής εργασίας, κοινωνική επιχείρηση και ηλεκτρονικό κατάστημα».

«Όραμα μας είναι η ταύτιση με τις διεθνείς συμβάσεις, είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών μας με την υποστήριξη της νέας Υφυπουργού και στόχος όλων μας είναι η αποϊδρυματοποίηση, η πλήρης ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία – αλλά εξατομικευμένα  σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου», πρόσθεσε.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στις 3 Δεκεμβρίου, η κ.Στογιάννη έστειλε το μήνυμα πως «όλοι μαζί, βήμα βήμα, κτίζουμε μια δικαιότερη, ισότιμη κυπριακή κοινωνία για κάθε Ευρωπαίο πολίτη».

Δεν έγιναν δηλώσεις από τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ.