Αρχική Τελευταία Νέα Επιτήδειοι είπαν σε 85χρονη ότι τραυματίστηκε ο γιο της και της ζήτησαν...

Επιτήδειοι είπαν σε 85χρονη ότι τραυματίστηκε ο γιο της και της ζήτησαν 77 χιλιάδες – Προσοχή από την Αστυνομία

Η Αστυνομία συστήνει εκ νέου προσοχή στο κοινό, μετά από νέα υπόθεση απάτης και απόπειρας απόσπασης μεγάλου χρηματικού ποσού, από πρόσωπα που ψευδώς παρουσιάζονται ως ιατροί. Η νέα υπόθεση καταγγέλθηκε χθες στην Αστυνομία, που απευθύνει έκκληση όπως οι πολίτες, σε περιπτώσεις απάτης ενημερώνουν άμεσα την Αστυνομία, επικοινωνώντας με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τα επαρχιακά ΤΑΕ ή με τη Γραμμή του Πολίτη, στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

Οι δράστες της απάτης, που ψευδώς παρουσιάζονται ως ιατροί, επικοινωνούν τηλεφωνικά με πολίτες και τους ζητούν να καταβάλουν μεγάλα χρηματικά ποσά γιατί δήθεν κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο έχει τραυματιστεί σε ατύχημα και επειγόντως χρειάζεται χειρουργική επέμβαση και ιατρική περίθαλψη. Πολλές φορές οι δράστες καλούν με απόκρυψη κλήσης και ζητούν από τους πολίτες να μην διακόψουν την τηλεφωνική κλήση, με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με το συγγενικό τους πρόσωπο ή με την Αστυνομία.

Συνελήφθη 57χρονος σχετικά με υποθέσεις απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις

Σύμφωνα με την νέα καταγγελία που υποβλήθηκε χθες στην Αστυνομία και συγκεκριμένα στο ΤΑΕ Αμμοχώστου, γύρω στις 9.30 το πρωί της Κυριακής, ύποπτος επικοινώνησε τηλεφωνικά με γυναίκα ηλικίας 85 ετών και της ανάφερε ότι ο υιός της έχει τραυματιστεί και βρίσκεται στο Νοσοκομείο μαζί με τον δεύτερο της υιό. Ο δράστης φέρεται να γνώριζε και ανέφερε τα ονόματα των παιδιών της 85χρονης. Ο ίδιος είπε στην 85χρονη πως χρειάζεται η πληρωμή χρηματικού ποσού ύψους 77 χιλιάδων ευρώ, για ιατρικά έξοδα και της είπε πως θα περάσει από την κατοικία της κάποιο πρόσωπο για να παραλάβει τα χρήματα.

Με την τηλεφωνική επικοινωνία του δράστη με την 85χρονη γυναίκα να διαρκεί γύρω στην ενάμισι ώρα, την οικία της 85χρονης επισκέφθηκε λίγο αργότερα φίλη της, στην οποία η 85χρονη ανέφερε τι είχε μόλις συμβεί. Αφού την ίδια ώρα ο ύποπτος επικοινώνησε εκ νέου τηλεφωνικά με την 85χρονη και της ζήτησε όπως μεταβεί σε συγκεκριμένη κλινική για να παραδώσει τα χρήματα, η φίλη της 85χρονης επενέβη αναφέροντας στον ύποπτο ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο και διέκοψε την τηλεφωνική επικοινωνία.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.