Αρχική Αθλητικά Νέα Επιτήδειοι γέμισαν τοίχους δημοτικού στη Λεμεσό με συνθήματα λόγω του τελικού (ΦΩΤΟ)

Επιτήδειοι γέμισαν τοίχους δημοτικού στη Λεμεσό με συνθήματα λόγω του τελικού (ΦΩΤΟ)

Ποδοσφαιρικά συνθήματα, με αφορμή τον σημερινό τελικό κυπέλου, γράφτηκαν από αγνώστους στους τοίχους του Ε’ Δημοτικού σχολείου Αγίου Ιωάννη, γεγονός που καταδικάζει με δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λεμεσού, Ντίνος Έλληνας.

Δεν είναι δυνατόν ένα ολόκληρο σχολείο να θέλει βάψιμο επειδή έχουμε τελικό κυπέλου στο ποδόσφαιρο, είπε ο κ. Έλληνας, σημειώνοντας ότι οι δράστες δεν άφησαν κανέναν εξωτερικό χώρο που να μην έγραψαν συνθήματα.

«Αυτό που ενοχλεί και προβληματίζει, είναι γιατί συνδέουμε το ποδόσφαιρο με τους σχολικούς χώρους και γίνονται αυτοί οι βανδαλισμοί», συνέχισε, ενώ έκανε λόγο για ανεξέλεγκτη κατάσταση σε μερικά σχολεία, που θεωρούνται, όπως είπε, «υψηλού κινδύνου».

Η αποκατάσταση θα κοστίσει αρκετές χιλιάδες ευρώ, είπε και σημείωσε πως, εάν επιβεβαιωθούν οι υποψίες που υπάρχουν για συγκεκριμένους μαθητές, ενδεχομένως να ζητηθεί από τους ίδιους τους γονείς να καλύψουν το κόστος.

Χρειάζεται και απαιτούμε μόνιμη φρούρηση αυτών των σχολείων υψηλού κινδύνου, από τις 15:00 μέχρι τις πρωινές ώρες, συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λεμεσού.

ΚΥΠΕ