Αρχική Τελευταία Νέα Επιτήδειοι παριστάνουν την Αστυνομία με αυτό το e-mail

Επιτήδειοι παριστάνουν την Αστυνομία με αυτό το e-mail

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνει η Αστυνομία στο κοινό, σχετικά με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), που ψευδώς παρουσιάζουν την Αστυνομία Κύπρου, ως αποστολέα. Ως αποστολείς παρουσιάζονται ψευδώς και η Interpol, η Europol, καθώς και η Ελληνική Αστυνομία, τόσο μέσω της χρήσης σχετικών τους λογότυπων, όσο και μέσω αναφορών στο κείμενο ψευδούς επιτολής που αποστέλλεται μέσω των ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

Συγκεκριμένα, σε μηνύματα που έχουν αποσταλεί τις τελευταίες μέρες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, περιλαμβάνεται επιστολή, στην οποία ως αποστολέας παρουσιάζονται, τόσο στο κείμενο όσο και σε ενυπόγραφες σφραγίδες, η Αστυνομία Κύπρου, η Interpol, η Europol, η Ελληνική Αστυνομία και Δικαστικές Αρχές της Ελλάδας.

Οι ψευδείς επιστολές είναι γραμμένες τόσο στην ελληνική γλώσσα όσο και στην αγγλική γλώσσα και σε αυτές αναφέρεται προς τους αποδέκτες ότι διερευνάται εναντίον τους υπόθεση που αφορά σε αδικήματα παιδικής πορνογραφίας και σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Μέσω των μηνυμάτων και της ψευδούς επιστολής, οι δράστες καλούν τους αποδέκτες να απαντήσουν στον αποστολέα, με μήνυμα σε συγκεκριμένα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αναφέρεται στην επιστολή.

Η Αστυνομία ενημερώνει το κοινό ότι, σε καμία περίπτωση τέτοιας μορφής μηνύματα αποστέλλονται από την Αστυνομία προς πολίτες ή και οργανισμούς. Τα μηνύματα αυτά συνιστούν προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών. Συστήνεται όπως σε περίπτωση παραλαβής τέτοιων μηνυμάτων, πολίτες ενημερώνουν την Αστυνομία και όπως αποφεύγουν οποιαδήποτε επικοινωνία ή συναλλαγή μέσω των κακόβουλων αυτών μηνυμάτων και των ύποπτων ηλεκτρονικών διευθύνσεων που αναφέρονται σε αυτά