Αρχική Τελευταία Νέα Έρχεται χαμηλό βαρομετρικό: Καταιγίδες και χιόνια

Έρχεται χαμηλό βαρομετρικό: Καταιγίδες και χιόνια

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή ενώ από την Τρίτη αναμένεται χαμηλή πίεση. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα σκόνη, μέχρι την Τετάρτη.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά παροδικά σε προσήνεμες περιοχές μέτριοι, 4 Μποφόρ. Το απόγευμα, αναμένεται να καταστούν, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια, δυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και μέχρι ταραγμένη, στα νότια και στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος ενώ τοπικά αναμένονται μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη και την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να χιονίσει. Την Πέμπτη, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με αυξημένη συννεφιά που ενδέχεται να δώσει τοπικές βροχές ή και καταιγίδα, καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει αισθητή πτώση κατά το τριήμερο, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑΣ