Αρχική Τελευταία Νέα Έρχονται φθινοπωρινές βροχές | καταιγίδες και χαλάζι

Έρχονται φθινοπωρινές βροχές | καταιγίδες και χαλάζι

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και στο βορειοανατολικό άκρο (Ριζοκάρπασο) ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα.

Σύντομα, όμως, νεφώσεις θα αρχίσουν να αναπτύσσονται κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό και αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι καταιγίδες θα ακολουθούν νότια-νοτιοανατολική πορεία και ενδέχεται τοπικά να επηρεαστεί το νότιο-νοτιοανατολικό 1/3 του νησιού. Κάποιες καταιγίδες πιθανόν να είναι έντονες, με ισχυρούς ανέμους και μικρού διαμετρήματος χαλάζι.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, για να ενισχυθούν σύντομα σε μέτριους έως ισχυρούς 3-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 στα νότια και νοτιοανατολικά παράλια.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει έως τους 35 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 28 έως 31 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 30 έως 32 στα νότια και ανατολικά παράλια, 24 έως 31 στα ημιορεινά (αναλόγως υψομέτρου και γεωγραφικής θέσης) και στους 17 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Ο άστατος καιρός με τοπικού χαρακτήρα βροχές/καταιγίδες, κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, συνεχίζει μέχρι την Τρίτη με κορύφωση την Κυριακή, όπου αναμένονται πιο έντονα και γενικευμένα φαινόμενα σε σχέση με τις υπόλοιπες μέρες.

Πηγή: KitasWeather