Αρχική Τελευταία Νέα Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Αλλάζει ο καιρός με το σκηνικό του να περιλαμβάνει από το βράδυ βροχές, καταιγίδες και χιόνια στο Τρόοδος. Σύμφωνα με την μετεωρολογική Υπηρεσία ασθενής χαµηλή πίεση αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή μας.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αρχικά αναµένονται τοπικά ελαφρές βροχές αλλά το απόγευµα αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά κατά διαστήµατα θα χιονίζει. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 8 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και αρχικά αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή και µεµονωµένη καταιγίδα. Στα ψηλότερα ορεινά κατά διαστήµατα θα χιονίζει αλλά σύντοµα τα φαινόµενα θα εξασθενίσουν. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 5 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και στον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.

Την Τετάρτη και την Πέµπτη ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και αναµένονται κατά διαστήµατα µεµονωµένες βροχές, ενώ την Πέµπτη δεν αποκλείεται και το ενδεχόµενο καταιγίδας. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές, µεµονωµένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά µικρή άνοδο την Τετάρτη και την Πέµπτη για να κυµανθεί σε επίπεδα λίγο πάνω από τους κλιµατικούς µέσους όρους. Για την Παρασκευή αναµένεται πτώση.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 75 εκατοστά.