Αρχική Τελευταία Νέα Ετοιμαστείτε για την ισχυρή κακοκαιρία «EVA» που καταφθάνει στην Κύπρο

Ετοιμαστείτε για την ισχυρή κακοκαιρία «EVA» που καταφθάνει στην Κύπρο

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή μέχρι και την Κυριακή.

 

Το χαμηλό βαρομετρικό με την ονομασία “EVA” το οποίο βρίσκεται στην βόρεια Ιταλία, κινείται νοτιοανατολικά και θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή από τη Δευτέρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο αργότερα, τοπικά στα παράλια αλλά και στο εσωτερικό, ενδέχεται να παρατηρείται αυξημένη χαμηλή νέφωση. Κατά τις αυγινές ώρες, πιθανό να σχηματιστεί και αραιή ομίχλη, κυρίως σε περιοχές του εσωτερικού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο από το μεσημέρι και μετά, τοπικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις οι οποίες ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο εκδήλωσης μεμονωμένης καταιγίδας, κυρίως στα ορεινά αλλά και σε περιοχές στα δυτικά του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και στα δυτικά και βόρεια παράλια το απόγευμα μέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα ανατολικά και στα νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 24 βαθμούς στα νοτιοδυτικά, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο αργότερα, τοπικά στα παράλια αλλά και στο εσωτερικό, ενδέχεται να παρατηρείται αυξημένη χαμηλή νέφωση. Κατά τις αυγινές ώρες, πιθανό να σχηματιστεί και αραιή ομίχλη, κυρίως σε περιοχές του εσωτερικού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Κυριακή, οι τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται παροδικά, πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως σε δυτικές περιοχές του νησιού, κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα καταστεί προοδευτικά κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού. Την Τρίτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά, κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά.

Η θερμοκρασία, δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι και την Κυριακή, για να παραμείνει κοντά ή και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ενώ την Τρίτη δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή της, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.