Αρχική Τελευταία Νέα Λιμάνι Λεμεσού: Έπιασαν δουλειά τα νέα μηχανήματα της Eurogate

Λιμάνι Λεμεσού: Έπιασαν δουλειά τα νέα μηχανήματα της Eurogate

Μείωση του χρόνου εξυπηρέτησης στο τερματικό εμπορευματοκιβωτίων της Eurogate, αναμένεται να υπάρξει με την έναρξη της λειτουργίας επτά συνολικά μηχανημάτων που έφτασαν την περασμένη Κυριακή από τη Γερμανία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μηχανημάτων σε 23.
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο διευθυντής της Eurogate Container Terminal Limassol Ltd, Γιώργος Πούρος, έχουν μπει ήδη σε λειτουργία τα τέσσερα από τα συνολικά επτά μηχανήματα που παρέλαβε η εταιρεία, ενώ τα υπόλοιπα τρία αναμένεται να είναι έτοιμα μέχρι το βράδυ.
 
“Χθες εξυπηρετήσαμε περίπου 1100 εμπορευματοκιβώτια στο τερματικό και άλλα τόσα στα πλοία”, ανέφερε ο κ. Πούρος, προσθέτοντας πως οι αριθμοί αυτοί είναι στα επίπεδα, όταν το λιμάνι λειτουργούσε με το προηγούμενο καθεστώς.
 
Είπε, ακόμη, πως δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση φορτίων και ο μέγιστος χρόνος αναμονής για τους μεταφορείς δεν ξεπερνά τα 40 λεπτά.
 
Με την προσθήκη των επτά νέων μηχανημάτων, διευκρίνισε ο διευθυντής της Eurogate, ο χρόνος εξυπηρέτησης θα μειωθεί ακόμη περισσότερο.
 
Πηγή ΚΥΠΕ