Αρχική Τελευταία Νέα Fake γάμος 19χρονης και 41χρονου στην Κύπρο – Κατέληξαν με χειροπέδες!

Fake γάμος 19χρονης και 41χρονου στην Κύπρο – Κατέληξαν με χειροπέδες!

Η Αστυνομία Πάφου προχώρησε στη σύλληψη δύο ατόμων, ηλικίας 41 και 19 ετών, στο πλαίσιο ανακρίσεων για υπόθεση πλαστών εγγράφων γάμου, που είχε στόχο την εξασφάλιση άδειας παραμονής στη Δημοκρατία. Ένα τρίτο πρόσωπο, ηλικίας 29 ετών, καταζητείται για την ίδια υπόθεση.

 

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου, Μιχάλη Νικολάου, οι δύο συλληφθέντες μετέβησαν στην Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Πάφου για να δηλώσουν το γάμο τους, παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων έγγραφα που αποδείκνυαν ότι ο γάμος τελέστηκε σε ευρωπαϊκή χώρα. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, οι αρχές εξέφρασαν αμφιβολίες για τη γνησιότητα τόσο των εγγράφων όσο και του γάμου.

Ο 41χρονος παραδέχτηκε ότι τα έγγραφα ήταν πλαστά και ότι ουδέποτε είχε τελέσει γάμο με την 19χρονη. Παράλληλα, κατονόμασε έναν 29χρονο κάτοικο Κύπρου, ως το άτομο που φέρεται να διευθέτησε την άφιξη της 19χρονης από το εξωτερικό και προετοίμασε τα πλαστά έγγραφα για την παρουσίασή τους στην Υπηρεσία Αλλοδαπών.

Οι δύο συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συνωμοσία προς καταδολίευση, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστών εγγράφων και απόπειρα εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις. Οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα, ενώ ο 29χρονος εξακολουθεί να καταζητείται.