Αρχική Τελευταία Νέα Φέτος δεν θα βρεις τον λογαριασμό του ΣΑΛΑ στο γραμματοκιβώτιο σου –...

Φέτος δεν θα βρεις τον λογαριασμό του ΣΑΛΑ στο γραμματοκιβώτιο σου – Τι αλλάζει

Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας στα πλαίσια της ψηφιακής αναβάθμισης των υπηρεσιών του τερματίζει από το 2023 την ταχυδρομική αποστολή των καταστάσεων λογαριασμού. Στο εξής, οι καταστάσεις λογαριασμού θα αποστέλλονται μόνο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).  Για αυτό, οι καταναλωτές καλούνται να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους προκειμένου να λαμβάνουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την κατάσταση  λογαριασμού τους.

Αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του διαδικτύου, των ψηφιακών μέσων και των νέων τεχνολογιών,  ο Οργανισμός κάνει το επόμενο βήμα στην πράσινη οικονομία προς όφελος των πολιτών, των επιχειρήσεων και του περιβάλλοντος.

Με την ψηφιοποίηση των έντυπων λογαριασμών θα εξοικονομηθεί σημαντικός ωφέλιμος χρόνος για τους καταναλωτές αλλά και για τους λειτουργούς του Συμβουλίου. Την ίδια ώρα, θα εξοικονομηθούν δεκάδες τόνοι χαρτιού, θα μειωθεί η προκαλούμενη ρύπανση καθώς και ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος του τελικού προϊόντος.

Επικαιροποίηση στοιχείων, εύκολα και απλά.

Οι καταναλωτές καλούνται να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους με τους ακόλουθους τρόπους:

Α. Με σάρωση του ηλεκτρονικού κωδικού QR CODE

H επικαιροποίηση στοιχείων μπορεί να γίνει σαρώνοντας με το κινητό τους τηλέφωνο τον ηλεκτρονικό κωδικό QR που βρίσκεται στο πάνω μέρος της επιστολής που έχουν ήδη λάβει και να καταχωρήσουν στην ιστοσελίδα που θα εμφανιστεί τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου και τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου (email)

Β. Μέσω της ιστοσελίδας www.sbla.com.cy

Στην ιστοσελίδα του ΣΑΛΑ στο σημείο «Ενημέρωση Στοιχείων Ιδιοκτήτη» μπορούν να εισάξουν τον Αριθμό Λογαριασμού τους, όπως εμφανίζεται στο πάνω μέρος της επιστολής που έχουν λάβει και ακολούθως να καταχωρήσουν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου και την ηλεκτρονική τους διεύθυνση

Γ. Χρήση εσώκλειστου Εντύπου Επικαιροποίησης Στοιχείων

Με τη συμπλήρωση του Έντυπου Επικαιροποίησης Στοιχείων που βρίσκεται στο πίσω μέρος της επιστολής ακολουθώντας τις οδηγίες και να το αποστείλουν στο Συμβούλιο επιλέγοντας έναν από τους τρόπους αποστολής που αναφέρονται στο Έντυπο.

Σημειώνεται ότι με την επικαιροποίηση των στοιχείων  τους, οι καταναλωτές θα λαμβάνουν ενημερώσεις μέσω SMS ή/ και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για θέματα που αφορούν τις ημερομηνίες λήξης των τελών αποχέτευσης, τροχαίες ρυθμίσεις για έργα σε δημόσιους δρόμους, διατάγματα σύνδεσης και άλλες ενημερώσεις.

Μάθετε περισσότερα εδώ: www.sbla.com.cy