Αρχική Πρόταση Φοίνιξ- Οι άλλοι είσαι εσύ στο Θέατρο Ριάλτο

Φοίνιξ- Οι άλλοι είσαι εσύ στο Θέατρο Ριάλτο

σε σύλληψη και σκηνοθεσία
Χριστόδουλου Ανδρέου

Δύο γυναίκες και δύο άντρες, με οδηγό το βλέμμα, την επαφή και τις λέξεις, ακολουθούν μια πορεία αναζήτησης του «ποιος είμαι;» μέσα από τους άλλους που ορίζουν την ταυτότητα τους. Η συνάντηση με τον άλλον, το πλησίασμα του μπορεί να αποκαλύψει πλευρές σκοτεινές ή φωτεινές που μπορεί να περιέχουν εσένα ή και όχι. Αυτό είναι ένα σκοινί που σε τραβάει όλο και πιο κοντά στον άλλον. Είναι ένας μαγνήτης. Σ’ αυτό το ταξίδι τα ερωτικά τους ένστικτα και η ελευθερία να είναι ο εαυτός τους, όπου όρια και λάθη δεν υπάρχουν, συντελούν για την διαμόρφωση και την εκδήλωση της αγάπης.

Ο ανερχόμενος σκηνοθέτης Χριστόδουλος  Ανδρέου έχει συστηθεί με επιτυχία στο θεατρικό κοινό της Κύπρου με την παραστάση Μουσική Δωματίου (2020-2021) σε πρωτότυπο κείμενο και μουσική σύνθεση, μέσω της μεθόδου της σκηνοθεσίας ως δραματουργία. Πέρυσι παρουσίασε σε παγκύπρια πρώτη και παραγωγή της «Σόλο για Τρεις» το έργο του Ιβάν Βιριπάγιεφ, Οξυγόνο. Φέτος επανέρχεται δημιουργώντας μια παράσταση βασισμένη και πάλι στη μέθοδο της σκηνοθεσίας ως δραματουργία (directing as play-writing) με τίτλο Φοινιξ: Οι άλλοι είσαι εσύ. Μια παράσταση που εμπεριέχει ισότιμα τον λόγο, την κίνηση και τη μουσική. Όλα αυτά τα στοιχεία της παράστασης είναι πρωτότυπα και προέκυψαν από τους αυτοσχεδιασμούς και την αλληλεπίδραση των ηθοποιών και του μουσικού κατά τη διάρκεια των προβών.

Η παράσταση προβάλετε στο πλαίσιο του προγράμματος FlashArt 2023 του θεάτρου Ριάλτο. Ένα πρόγραμμα ανάδειξης και στήριξης της σύγχρονης κυπριακής παραγωγής από όλες τις παραστατικές τέχνες, που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2020 ως άμεση αντίδραση στις συνέπειες της πανδημίας, στην ακύρωση και ανασφάλεια  που αντιμετώπιζε ο καλλιτεχνικός κόσμος της Κύπρου.

Ταυτότητα παράστασης
Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Χριστόδουλος Ανδρέου
Δραματουργία: Λένα Σιταρά
Κινησιολογία: Παναγιώτης Τοφή
Μουσική σύνθεση: Ανδρέας Οικονομίδης
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Γιάννου

Σχεδιασμός Φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιάννης Μίνως

Bοηθός Σχεδιστή Φωτιστού: Αχιλλέας Μουσκής

Γραφικά: Μαρία Ανδρέου

Φωτογραφίες: Δημήτρης Λούτσιος

Trailer: Αντώνης Πουλιάσης
Επί σκηνής:

Βάρσια Αδάμου, Σαββίνα Γεωργίου, Παναγιώτης Τοφή, Γιώργος Χιώτης
και ο μουσικός Ανδρέας Οικονομίδης

Διεύθυνση Παραγωγής: Μαρία Μανναρίδου Καρσερά

Μέγας Χορηγός: Υφυπουργείο Πολιτισμού
Υποστηρικτής: Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, Θέατρο Χώρα

 

Θέατρο Ριάλτο, Ανδρέα Δρουσιώτη στη πλατεία Ηρώων

3040 Λ/σος   

Τετάρτη, Πέμπτη 24/05/2023 και 25/05/2023 στις 20:30 (85’) (15+)

Τιμή: €15/12

E-ticket: www.rialto.com.cy

Ταμείο: 77 77 77 45 (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 -15:00)