Αρχική Τελευταία Νέα Φωτιά στον Κούρη: Γκρίζο σαλοούν αυτοκίνητο εντοπίστηκε να φεύγει από το σημείο...

Φωτιά στον Κούρη: Γκρίζο σαλοούν αυτοκίνητο εντοπίστηκε να φεύγει από το σημείο της πυρκαγιάς!

Φωτιά παρά Κούρη: Κατέκαψε 30 εκτάρια, διερευνάται κακόβουλη ενέργεια

Περίπου 30 εκτάρια άγριας χαμηλής βλάστησης αποτέφρωσε η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή κοντά στην κύτη του φράγματος Κούρη. Η Αστυνομία διερευνά το ενδεχόμενο κακόβουλης ενέργειας, εστιάζοντας σε πληροφορίες για ύποπτο όχημα που θεάθηκε στην περιοχή κατά την έναρξη της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τις αρχές, μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού και του Αστυνομικού Σταθμού Επισκοπής διεξάγουν έρευνες σχετικά με τα αίτια της φωτιάς, αξιολογώντας αναφορά πολίτη. Ο μάρτυρας ανέφερε ότι είδε ένα γκρίζο σαλούν αυτοκίνητο να απομακρύνεται από την περιοχή την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά, γεγονός που ενισχύει τις υποψίες για ενδεχόμενη πρόκληση της φωτιάς από ανθρώπινη ενέργεια.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις εργάστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς, ενώ το επόμενο πρωί πραγματοποιήθηκαν ρίψεις νερού από πυροσβεστικά αεροσκάφη για την οριστική εξάλειψη των εστιών. Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, δήλωσε πως, λόγω της πρόσφατης αύξησης πυρκαγιών στην ύπαιθρο, αποφασίστηκε η ενίσχυση των περιπολιών σε περιοχές υψηλού κινδύνου από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία.