Αρχική Εκδηλώσεις Φωτογραφίες: Η νέα γενιά Λεμεσιανών καρναβαλιστών «πλημμύρισε» το παραλιακό μέτωπο της πόλης

Φωτογραφίες: Η νέα γενιά Λεμεσιανών καρναβαλιστών «πλημμύρισε» το παραλιακό μέτωπο της πόλης

Εντυπωσιακή παρέλαση από τη νέα γενιά Λεμεσιανών καρναβαλιστών

 

Χιλιάδες μικροί μασκαράδες, συμμετείχαν στην παιδική καρναβαλίστικη παρέλαση που πραγματοποιήθηκε το πρωί. Ευφάνταστες μεταμφιέσεις, πολύχρωμα κουστούμια, μουσική, χορός και ανεμελιά ήταν οι πρωταγωνιστές. Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί από νωρίς κατά μήκος του παραλιακού δρόμου μέχρι και το παλιό λιμάνι για να χειροκροτήσει τα παιδιά που ξεκίνησαν από τα φώτα τροχαίας του Δημόσιου Κήπου και κατέληξαν στον δεύτερο χώρο στάθμευσης του Μόλου.

Της παιδικής παρέλασης προπορευόταν ο Βασιλιάς της Φλόγας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού με το εντυπωσιακό του άρμα ενώ συμμετείχαν οι Μαζορέτες του Σώματος Κυπρίων οδηγών μαζί με τις Μαζορέτες Λεμεσού. Οι συμμετοχές στην παιδική παρέλαση ξεπέρασαν κάθε προσδοκία καθώς στην παρέλαση συμμετείχαν πάνω από 50 ομάδες μικρών καρναβαλιστών. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες παιδικές καρναβαλίστικες παρελάσεις των τελευταίων ετών, με τη νέα γενιά να δίνει το σύνθημα για τη συνέχεια του φετινού καρναβαλιού.

Ο Δήμος Λεμεσού υπόσχεται ακόμα περισσότερο γλέντι από τις εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες για τις επόμενες μέρες και κορυφώνονται με την μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση στις 26 Φεβρουαρίου κατά μήκος της Λεωφόρου Μακαρίου με τη συμμετοχή 100 αρμάτων/ομάδων.

Οι καρναβαλιστές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν φέτος, πέρα από τις μουσικές επιλογές των dj’s και ζωντανή μουσική από διάφορα συγκροτήματα, σε κάθε υπαίθριο χορό, ενώ σειρά εκδηλώσεων θα φιλοξενείται για μία ακόμη χρονιά σε εσωτερικούς χώρους και συγκεκριμένα στους Χαρουπόμυλους Λανίτη. Εκεί θα έχουμε, μεταξύ άλλων, την ευκαιρία να απολαύσουμε τον αγαπημένο τραγουδιστή Πασχάλη σε ένα party γεμάτο επιτυχίες από την εποχή του ’60 μέχρι σήμερα. Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, οι καρναβαλιστές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μελωδίες από τις Ομάδες Κανταδόρων, που φέτος θα καταλήξουν μετά από περιδιάβαση στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο.

Το πλούσιο πρόγραμμα συμπληρώνουν η αγαπημένη Νυχτερινή Παρέλαση Πελλόμασκας, ο χορός της Τρίτης στην πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου, η βραδινή καρναβαλίστικη ποδαράτη, ο χορός της Πέμπτης, street parties, διαγωνισμοί πελλόμασκας και έξυπνης μάσκας, εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις.

Η Λεμεσός θα αποχαιρετήσει το καρναβάλι με τον υπαίθριο χορό στην Πλατεία του Παλιού Λιμανιού.

 

Αναλυτικά όλες οι λεπτομέρειες για το πρόγραμμα βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Δήμου  https://bit.ly/3l4Cq8v

 

Βασιλικός Χορηγός: κολλα Factory of Culture της Exness

Επίσημος Τηλεπικοινωνιακός Παροχέας: CYTA

Αργυροί Χορηγοί με σειρά: City of Dreams, Ελληνική Τράπεζα

Χάλκινοι Χορηγοί με σειρά: Carlsberg, PNS Restaurants, ΚΕΟ, McDonalds, Psaltis Autoparts