Αρχική Τελευταία Νέα Γι’ αυτό το λόγο επιτέθηκαν με μολότοφ στους αστυνομικούς στον Ύψωνα

Γι’ αυτό το λόγο επιτέθηκαν με μολότοφ στους αστυνομικούς στον Ύψωνα

Προσχεδιασμένη ενέδρα χαρακτήρισε την επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη της αστυνομικής δύναμης αρμόδια πηγή.

Όπως πληροφορούμαστε, οι Αρχές, βλέπουν πως η προχθεσινή επίθεση, σχετίζεται με το 1312 και το ακρωνύμιο «ACAB», το οποίο είναι φράση ενάντια στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ομάδα των νεαρών που συγκεντρώθηκαν στην περιοχή του Ύψωνα, είχαν σκοπό να επιτεθούν ενάντια στα μέλη της αστυνομικής δύναμης ενώ αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να υπήρξε ραντεβού οπαδών.

Υπενθυμίζεται ότι δυο περιπολικά είχαν μεταβεί το βράδυ της Τρίτης (13/12) σε περιοχή του Ύψωνα, μετά από καταγγελία για οχλαγωγία από νεαρούς, οι οποίοι έριχναν πέτρες, κρατούσαν ξύλα και έκαιγαν σκυβαλοδοχεία.

Γύρω στις 23:45 ρίχθηκε εναντίον του ενός περιπολικού μολότοφ, με αποτέλεσμα να τυλιχθεί στις φλόγες η οροφή, ενώ την ιδία ώρα, τα μέλη της Αστυνομίας αντιλήφθηκαν όχημα να βρίσκεται πίσω από τα περιπολικά και να αναπτύσσει ταχύτητα, με κατεύθυνση τον Ύψωνα.

Ακολούθησε καταδίωξη του οχήματος και προσπάθεια ανακοπής του, ωστόσο, ο οδηγός συνέχισε να οδηγεί επικίνδυνα και με μεγάλη ταχύτητα παρά το γεγονός ότι ρίχθηκαν τρεις προειδοποιητικοί πυροβολισμοί.

Οι αστυνομικοί έριξαν, ακόμη δυο πυροβολισμούς προς τα ελαστικά του οχήματος, αλλά αυτό συνέχισε την πορεία του και ο οδηγός κατάφερε να διαφύγει.

Μετά από σχετική ενημέρωση, εντοπίστηκε 17χρονος στο ΓΝ Λεμεσού, ο οποίος έφερε τραύμα στο μάγουλο με την οικογένειά του να ισχυρίζεται πως τραυματίστηκε από σφαίρα.

Ωστόσο, μετά από εξετάσεις των ιατροδικαστών Αγγελικής Παπέττας και Ορθόδοξου Ορθοδόξου, διαπιστώθηκε πως το τραύμα του 17χρονου δεν προερχόταν από σφαίρα.

Καθημερινή