Αρχική Τελευταία Νέα «Για πρώτη φορά ο Δήμος Γερμασόγειας διεκδικεί και αντλεί κονδύλια από Ευρωπαικά...

«Για πρώτη φορά ο Δήμος Γερμασόγειας διεκδικεί και αντλεί κονδύλια από Ευρωπαικά Προγράμματα»

Ο Δήμος Γερμασόγειας έχει εγκριθεί για συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα INTERREG Balkan-Mediterranea με θέμα: «Χρησιμοποιώντας συστήματα πληρώνω όσο πετώ και μονάδες αυτόνομης κομποστοποίησης για τη διαχείριση βιοαποβλήτων σε τουριστικές περιοχές».

Στόχος του προγράμματος είναι να ενισχυθεί η διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν, από την Ελλάδα, ο Δήμος Κατερίνης (επικεφαλής εταίρος) και το ΤΕΙ Κρήτης, από την Κύπρο ο Δήμος Γερμασόγειας και από την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ο Δήμος Probistip και το Πανεπιστήμιο Goce Delcev.

Αναμένεται ότι ο Δήμος Γερμασόγειας θα αποκομίσει σημαντικά οφέλη, μέσω των γνώσεων και των εμπειριών από τη μια, αλλά και μέσω της ευκαιρίας να προωθήσει την ορθολογιστική διαχείριση των βιοαποβλήτων, στα εμπορικά αλλά και οικιστικά υποστατικά, σε μια εποχή που η διαχείριση των αποβλήτων έχει ανεβεί ψηλά στον κατάλογο των προτεραιοτήτων των τοπικών αρχών λόγω οικονομικού και περιβαλλοντικού κόστους.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται γύρω στα €1.400.000, με το μερίδιο του Δήμου Γερμασόγειας να ανέρχεται γύρω στις €400.000. Να σημειωθεί ότι ο Δήμος δεν θα συμμετέχει στο κόστος του προγράμματος πέραν κάποιων εργατοωρών του προσωπικού που θα εμπλακεί.

Μέχρι σήμερα ο Δήμος Γερμασόγειας ήταν ο φτωχός συγγενής στην άντληση ευρωπαϊκών ή άλλων κονδυλίων. Στρατηγικός στόχος της νέας δημοτικής ομάδας είναι να αντλήσει κονδύλια από Ευρωπαϊκά Προγράμματα και Δράσεις για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των δημοτών.