Αρχική Τελευταία Νέα Εταιρείες-κολοσσοί εγκαταλείπουν την Google – Ζητά δημόσια συγγνώμη

Εταιρείες-κολοσσοί εγκαταλείπουν την Google – Ζητά δημόσια συγγνώμη

Δεύτερο κύμα “φυγής” εταιρειών-κολοσσών  από την Google σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας του εξτρεμιστικού και ακατάλληλου περιεχόμενου που εμφανίζεται μαζί με τις διαφημίσεις στις πλατφόρμες της (ανάμεσα στις οποίες και το Youtube).

Μετά τη L’Oreal, το BBC, την HSBC, την Audi, τη Volkswagen, την Guardian, την Toyοta, τα Mac Donald’s, την Domino’s και την Tesco, τη σκυτάλη πήραν οι εταιρείες AT & T, Johnson & Johnson και Verizon, οι οποίες προχώρησαν στο “πάγωμα” των διαφημίσεών τους στη Google, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις, ο πληρωμένος διαφημιστικός χώρος που έχει δώσει η εταιρεία συνυπάρχει στην ίδια σελίδα με βίντεο, κείμενα και γενικότερα υλικό που εκφράζει ακραίες-εξτρεμιστικές ιδεολογίες ή έχουν προσβλητικό περιεχόμενο.

Συνολικά 250 εταιρείες έχουν αποσύρει τις καμπάνιες τους από την Google.

«Τρέφουμε βαθιά ανησυχία ότι οι διαφημίσεις μας μπορεί να έχουν εμφανιστεί στο YouTube σε βίντεο που προωθούν την τρομοκρατία και το μίσος» ανέφερε η εταιρεία AT & T σε ανακοίνωσή της. «Έως ότου η Google μπορέσει να εξασφαλίσει αυτό δεν θα συμβεί ξανά, αποσύραμε τις διαφημίσεις μας από τις πλατφόρμες αναζήτησής της».

Η Google που ανήκει στη μητρική Alphabet Inc ανακοίνωσε ότι θα λάβει μέτρα ούτως ώστε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των εταιρειών και να διασφαλίσει την καταλληλότητα του περιεχομένου των πλατφορμών της.

Δημόσια συγγνώμη

Ο επικεφαλής της Google για τις χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής Ματ Μπρίτιν ζήτησε δημόσια συγνώμη κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Διαφήμισης: «Θέλω να ξεκινήσω ζητώντας συγνώμη. Όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει αναλαμβάνουμε την ευθύνη» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μπρίτιν σύμφωνα με τους Financial Times υποστήριξε ότι τα εργαλεία και οι πολιτικές της Google λειτουργούν σωστά «στην πλειονότητα των περιπτώσεων» ωστόσο πρόσθεσε ότι: «Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Συντάσσουμε μια έκθεση για το πώς μπορούμε να βελτιωθούμε. Θα επισπεύσουμε αυτή την έκθεση».

 

Πηγή: