Αρχική Λεμέσιος GuruPolitico: Απλώς, ανίκανοι!

GuruPolitico: Απλώς, ανίκανοι!

GuruPolitico.

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου…

 

Απλώς, ανίκανοι!

Νομίζω το εμπεδώσαμε: Ζούμε σ’ ένα Κράτος που όχι μόνο δεν σέβεται και δεν λογαριάζει τους πολίτες του, αλλά καθημερινά αποδεικνύει ότι μας έχει γραμμένους στα παλιοπάπουτσα του. Εκείνο που κυριολεκτικά «σκοτώνει» τον φορολογούμενο πολίτη είναι η ανευθυνότητα, η απουσία προγραμματισμού και η ελαφρότητα με την οποία λαμβάνονται αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή μας.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Πριν αρκετά χρόνια και με φόντο τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό των δυστυχημάτων σε κατοικημένες περιοχές, οι «σοφοί» αυτού του Κράτους χωρίς μελέτη και προβληματισμό, αποφάσισαν να γεμίσουν τους δρόμους της χώρας με κυρτώματα, κοινώς «σαμαράκια» ή «πάμπερς». Οι υπολογισμοί μιλάνε για 2,5 χιλιάδες κυρτώματα, η κατασκευή των οποίων στοίχισε στο Κράτος, δηλαδή σ’ εμάς, 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Πίστευαν, οι αφελείς, ότι με τον τρόπο αυτό θα μείωναν τ ατυχήματα. Το ότι μαζί με τ αυτοκίνητα θα «έσπαζαν» και τα νεύρα του κόσμου, ούτε που το σκέφτηκαν….

Πρόσφατα, υπό το βάρος της δυσανασχέτησης των πολιτών και της αναποτελεσματικότητας του μέτρου , οι ίδιοι «σοφοί», αποφάσισαν να …ξηλώσουν τα κυρτώματα που έφτιαξαν. Το κόστος του ξηλώματος ανέρχεται στα 2 εκατομμύρια ευρώ!

Κοντολογίς, η εν λόγω «εξυπνάδα» των ανεύθυνων αρμοδίων θα στοιχίσει στον φορολογούμενο πολίτη περισσότερα από τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Αν σ’ αυτά προσθέσουμε τις τεράστιες ζημιές που τα κυρτώματα προκάλεσαν σε χιλιάδες αυτοκίνητα, το συνολικό κόστος μπορεί ν ανέρχεται σε μερικές δεκάδες εκατομμύρια. Αν μάλιστα προσθέσω την ταλαιπωρία του κόσμου και την καταπόνηση του σώματος, τότε το πράγμα ξεφεύγει.

Και σας ρωτώ: αν σε ένα τόσο απλό θεματάκι τα έκαναν μαντάρα και σπατάλησαν ένα κάρο χρήματα, γιατί στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την ενέργεια, το περιβάλλον και τη διαχείριση των πόρων του Κράτους να τα καταφέρουν καλύτερα;

Ω.