Αρχική Τελευταία Νέα Ψηλά ενοίκια – H καυτή πατάτα της Λεμεσού

Ψηλά ενοίκια – H καυτή πατάτα της Λεμεσού

Σε εκκρεμότητα η στεγαστική πολιτική για τα υψηλά ενοίκια
 

Στην Επιτροπή Εσωτερικών οδηγείται εκ νέου σήμερα Δευτέρα 22/4, η ραγδαία αύξηση των ενοικίων παγκύπρια και ιδιαίτερα στη Λεμεσό.

Κατά την συνεδρία θα συζητηθούν τα προβλήματα που προκαλούνται κυρίως στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού από τα υψηλά ενοίκια, και η ανάγκη διαμόρφωσης ενιαίας στεγαστικής πολιτικής και λήψης μέτρων για την αντιμετώπισή τους.

Δείτε επίσης:
 

Σύμφωνα με Κυβερνητική πηγή, το Υπουργείο Εσωτερικών δουλεύει εντατικά για διαμόρφωση στεγαστικής πολιτικής προς όφελος των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα σχέδια αυτά αφορούν τόσο πολεοδομικά κίνητρα αλλά ενίσχυση υφισταμένων νομοσχεδίων.

Σύμφωνα με τον Βουλευτή του ΔΗΚΟ και μέλος της Επιτροπής Εσωτερικών, Πανίκο Λεωνίδου, η Κυβέρνηση υποσχέθηκε πως με τον προϋπολογισμό του 2019 θα προωθούσε στη Βουλή σχέδιο σχετικά με την στεγαστική πολιτική. Όπως δήλωσε στην Offsite ο κ. Λεωνίδου, τέσσερις μήνες μετά, η Κυβέρνηση δεν έχει ακόμη καταθέσει οποιοδήποτε σχέδιο, με αποτέλεσμα τα υψηλά ενοίκια να παραμένουν και σύναμμα να παραμένει και η ταλαιπωρία μεγάλης μερίδας της κοινωνίας μας. 

Να σημιεώσουμε πως στην σύσκεψη αναμένεται να παρευρεθούν ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, και η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου.