Αρχική Τελευταία Νέα Ιατροδικαστής Λέων για νεκρά παιδιά: «Θα είναι κάτι πολύ θλιβερό και πρωτόγνωρο»

Ιατροδικαστής Λέων για νεκρά παιδιά: «Θα είναι κάτι πολύ θλιβερό και πρωτόγνωρο»

«…Νομίζω ότι το αποτέλεσμα που θα βγει, δεν θα επιδέχεται αμφισβήτησης θα είναι στέρεο και ασφαλές…» #Πάτρα

 

Πολύ κοντά στη λύση του μυστηρίου αναφορικά με τους θανάτους των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα, είναι οι ελλαδικές Αρχές σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Προέδρου της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρη Λέων. Μιλώντας στην εκπομπή ΄’Με Αγάπη Χριστιάνα” εξήγησε ότι τα ευρήματα από την εξέταση των ιατροδικαστικών δεδομένων των δύο πρώτων παιδιών, συγκλίνουν στην άποψη του ασφυκτικού θανάτου λόγω έλλειψης οξυγόνου.

“Όταν είχα εκφράσει από την αρχή αυτή την άποψη, ήμουν μάλλον μοναχικός σε αυτήν την άποψη αλλά σιγά-σιγά όλο και περισσότεροι συνάδελφοι μου εξετάζουν αυτή την άποψη και θα δούμε στο τέλος εάν υπάρχει κάτι σπάνιο παθολογικό ή εάν μιλάμε για κάτι άλλο”

Ο κύριος Λέων ευχήθηκε πάντως να αποτραπούν οι εκτιμήσεις του καθώς η κατάληξη του μυστηρίου θα οδηγήσει σε κάτι “πολύ θλιβερό και πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα”, ενώ συνέστησε υπομονή μέχρι τα επίσημα αποτελέσματα.

“Δεν σας κρύβω ότι και εμείς οι επιστήμονες είχαμε πολλούς προβληματισμούς γιατί δεν είχαμε απλά να αποδώσουμε τον μηχανισμό των θανάτων διαφορετικά, απ’ ότι αρχικά εκτιμήθηκαν, αλλά ΄έπρεπε αυτός ο μηχανισμό που θα εμφανιστεί να μην επιδέχεται αμφισβητήσεις και με τα επιστημονικά δεδομένα που είχαμε από τους φακέλους των παιδιών. Το “ευτύχημα” είναι ότι τα παιδιά είχαν νοσηλευτεί, είχαν πλούσιο ιατρικό ιστορικό και από εκεί πήραμε πολύτιμα στοιχεία που καταφέραμε να τα συγκρίνουμε και νομίζω ότι το αποτέλεσμα που θα βγει, δεν θα επιδέχεται αμφισβήτησης θα είναι στέρεο και ασφαλές.”…

Δείτε τη συνέντευξη στον Alpha Κύπρου ΕΔΩ: