Αρχική Τελευταία Νέα Καμίνι θα είναι και σήμερα η Κύπρος, με θερμοκρασίες ρεκόρ για τον...

Καμίνι θα είναι και σήμερα η Κύπρος, με θερμοκρασίες ρεκόρ για τον μήνα Ιούνιο

Από τις έντεκα το πρωί μέχρι τις πέντε το απόγευμα θα βρίσκεται σε ισχύ πορτοκαλί προειδοποίηση για το εσωτερικό και τα ορεινά.

Στο εσωτερικό η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει στους σαραντα-τέσσερις βαθμούς και στα ψηλότερα ορεινά στους τριαντα-τέσσερις.

Η πρόγνωση του Τμήματος Μετεωρολογίας αναφέρει ότι αισθητή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται μέχρι την Κυριακή, οπότε δεν αποκλείονται μεμονωμένη βροχή και, πιθανόν, μεμονωμένη σύντομη καταιγίδα, στα ορεινά και περιοχή του εσωτερικού.

Θερμή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή, μέχρι αύριο. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά και ιδιαίτερα θερμός. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και παροδικά στα προσήνεμα παράλια, μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 44 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 38 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, στους στους 34 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος και θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 24 στα παράλια και στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και θερμός.

Το Σάββατο και την Κυριακή, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά και πιθανό και σε περιοχή του εσωτερικού, ενώ την Κυριακή, δεν αποκλείεται και η εκδήλωση μεμονωμένης σύντομης καταιγίδας στις περιοχές αυτές.

Η θερμοκρασία αύριο δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει έτσι, σε επίπεδα σημαντικά πιο πάνω από αυτά της εποχής. Σταδιακά ωστόσο μέχρι την Κυριακή, θα σημειώσει αισθητή πτώση, για να εξακολουθήσει όμως να κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.