Αρχική Εκδηλώσεις Καρναβαλίστικες καντάδες στον Δήμο Λεμεσού

Καρναβαλίστικες καντάδες στον Δήμο Λεμεσού

Όπως κάθε χρόνο, από καταβολής του Λεμεσιανού Καρναβαλιού, οι Κανταδόροι αποτελούν και φέτος αναπόσπαστο κομμάτι της μεγάλης λαϊκής γιορτής της πόλης και θα ξεσηκώσουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο τους καρναβαλιστές μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων.

Το πρόγραμμα των κανταδόρων για το Λεμεσιανό Καρναβάλι 2024:

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024
8:00 μ.μ.

  • Καντάδες από διάφορες ομάδες σε μια περιδιάβαση στα στενά και ρομαντικά δρομάκια της πόλης.
  • Η ομάδα Κανταδόρων Μοντέρνοι Καιροί τραγουδά στη οδό Γλάδστωνος.
  • Η ομάδα Κανταδόροι Λεμεσού τραγουδά στην πλατεία του Μεσαιωνικού κάστρου Λεμεσού.
  • Η ομάδα Κυπρίων Κανταδόρων τραγουδά στην Πλατεία Παντοπωλείου.

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 7 Μαρτίου 2024

1.30 μ.μ.
Η ομάδα «Κανταδόροι Λεμεσού» τραγουδούν στην Πλατεία Σαριπόλου για όλο τον κόσμο. Θα ακολουθήσει πρόγραμμα με DJ μέχρι τις 5.00 μ.μ.

7.00 μ.μ.
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, η Βασιλική οικογένεια, τη  Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, , τις Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών και τις Μαζορέττες Λεμεσού ξεκινούν από το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, σε πομπή και θα κατευθυνθούν προς την πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο). Προπορεύεται η χορωδία «Μοντέρνοι Καιροί», οι Κανταδόροι Αρίονες και οι Κανταδόροι Γιωργαλλέτου.

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Βραδιά Κανταδόρων
7.00 μ.μ.
 Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου Λεμεσού
Διαδρομή: Εκκίνηση από το Κανάλι 6 στην Οδό Ειρήνης και κατάληξη στην πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου.

Συμμετέχει η χορωδία «Μοντέρνοι Καιροί», η ομάδα Κυπρίων Κανταδόρων, η ομάδα Κανταδόροι Λεμεσού, οι Κανταδόροι Αρίονες, οι Κανταδόροι της ΕΔΟΝ Λεμεσού, η Χορωδία του Πολιτιστικού Ομίλου Υπαλλήλων ΑΗΚ, το Ανδρικό Φωνητικό Σύνολο «΄Ιλαντρον» και η χορωδία «Μουσικές περιπλανήσεις».

 Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

6.00 μ.μ. Εκδήλωση Κανταδόρων έξω από τη Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη (οδός Αγίου Ανδρέου)
Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την ομάδα «Κανταδόροι Λεμεσού» διοργανώνουν εκδήλωση με καντάδες και καρναβαλίστικα τραγούδια. Τραγουδούν οι Κανταδόροι της ΕΔΟΝ Λεμεσού, η χορωδία «Μοντέρνοι Καιροί», οι Κανταδόροι Αρίονες, η ομάδα «Κανταδόροι Λεμεσού» και το Ανδρικό Φωνητικό Σύνολο «΄Ιλαντρον».

Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

6.30 μ.μ. Εκδήλωση Κανταδόρων έξω από το Πέραμα
Τραγουδούν για σας οι Κανταδόροι Γιωργαλλέτου. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον ιδρυτή της ομάδας, α. Γιώργο Γιωργαλλέτο. Θα τιμηθούν για την προσφορά τους στους Κανταδόρους Γιωργαλλέτου, παλιοί κανταδόροι.

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

8.00 μ.μ. Ανδρική Τετραφωνία Λεμεσού
Χαρουπόμυλος Λανίτη
Ο χώρος διαμορφώνεται σε μουσική σκηνή με την Αντρική Τετραφωνία Λεμεσού σε παλιές καντάδες και καρναβαλίστικα τραγούδια, αναπολώντας τις όμορφες ρομαντικές εποχές.

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

7.00μ.μ. Παιδικές Χορωδίες – Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο
Καντάδες και  καρναβαλίστικα τραγούδια από την Παιδική Χορωδία των Ονείρων, τη Χορωδία του Ωδείου Μουσικοί Ορίζοντες Αγίας Φύλας, την Παιδική Χορωδία Μελωδίες και Χρώματα , την Ορχήστρα Ωδείου Ελικώνας, οι Performers by Vassiliki Antoniou, την Παιδική Χορωδία, το Moυσικό Εργαστήρι της Πολιτιστικής Κίνησης Επιλογή, η Παιδική χορωδία Cantus του Οργανισμού Cantus Choral Music Centre Αγγελίνα Νικολαΐδου και η Νεανική Ορχήστρα και Παιδική Χορωδία Παπαδάκειου Δημοτικού Ωδείου.

Είσοδος €5

Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

7.00 μ.μ. Κανταδόροι στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου
Τραγουδούν  οι Κανταδόροι Γιωργαλλέτου, οι Κανταδόροι της ΕΔΟΝ Λεμεσού, η χορωδία «Μοντέρνοι Καιροί», οι Κανταδόροι Αρίονες, η ομάδα «Κανταδόροι Λεμεσού», η ομάδα Κυπρίων Κανταδόρων, το Ανδρικό Φωνητικό Σύνολο «΄Ιλαντρον»  και η χορωδία «Μουσικές περιπλανήσεις».

Από τις 6.30 μ.μ. θα τραγουδούν η χορωδία Μουσικές Περιπλανήσεις με το Φωνητικό Σχήμα Γεωργίας Πρωτοπαπά και η ομάδα Κανταδόρων των επιμορφωτικών Κέντρων Λεμεσού.

Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

Μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση
Εκκίνηση: Κυκλοφοριακός Κόμβος Αγίου Νικολάου
Κατάληξη: Φώτα τροχαίας Πολεμιδιών (Fairways)

1.00 μ.μ. Της παρέλασης θα προηγηθούν η Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, οι Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, οι Κανταδόροι, η ομάδα κρουστών Batukinio και οι Μαζορέττες Λεμεσού.