Αρχική Τελευταία Νέα Καταδικάζει τις δηλώσεις Μητροπολίτη Μόρφου, η Επίτροπος Διοικήσεως

Καταδικάζει τις δηλώσεις Μητροπολίτη Μόρφου, η Επίτροπος Διοικήσεως

Τις απόψεις του Μητροπολίτη Μόρφου για την ομοφυλοφιλία, καταδικάζει σε τοποθέτησή της η Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σε ανακοίνωσή της η   Μαρία Στυλιανού – Λοττίδη αναφέρει ότι  «οι δηλώσεις συγκεκριμένου Μητροπολίτη φαίνεται πως αναμφίβολα προσέβαλαν την γυναίκα ,την μητρότητα και την διαφορετικότητα ως προς τη την επιλογή σεξουαλικού προσανατολισμού. Αναμφίβολα προσέβαλαν την υπόληψη συγκεκριμένων προσώπων, ενώ συνάμα για μια ακόμη φορά θυματοποιήθηκε το γυναικείο φύλο, εφόσον με τις εν λόγω δηλώσεις έχει μετακυλιστεί στη γυναίκα το βάρος της ευθύνης της ελεύθερης επιλογής των ανθρώπων ως προς τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό. Ιδιαίτερη δε σημασία αποκτά η αναφορά για τα πρόσωπα αυτά, ότι αναδύεται από το σώμα τους «μπόχα» η οποία δύναται να γίνει αντιληπτή από τρίτους.

Διαβάστεεδώ την τοποθέτηση

Η κ. Λοττίδου στην τοποθέτηση της αναφέρει ότι οι δηλώσεις του μητροπολίτη Μόρφου, αποτελούν ρατσιτικό λόγο, όπως προκύπτει ενώ όπως σημειώνει οι συγκεκριμένες απόψεις, έφεραν το στοιχείο της υποτίµησης και της απόρριψης.

«Λαµβάνοντας δε υπόψη ότι, ο ρατσισµός θεωρείται το σύνολο των αντιλήψεων που θεωρούν συγκεκριµένη οµάδα ανθρώπων ως υποτελή και ή κατώτερη στη βάση κάποιων ιδιαίτερων της χαραχτηριστικών, τότε δεν µπορεί παρά ο συγκεκριµένος λόγος να θεωρηθεί λόγος ρατσιστικός», σημειώνει. Η Επίτροπος επισημαίνει επίσης ότι η Πολιτεία καλείται να τηρεί µια συνεπή και συνεκτική στάση καταδικάζοντας δηλώσεις που δύναται να προαγάγουν το µίσος, την εχθρότητα, τις διακρίσεις και τον ρατσισµό.

Συνέχεια στο politis.com.cy