Αρχική Τελευταία Νέα Καταγγελίες «Ισότητας»: Χωρίς εξοπλισμό 80 αστυνομικοί στο ντέρμπι ΑΠΟΕΛ -Απόλλων

Καταγγελίες «Ισότητας»: Χωρίς εξοπλισμό 80 αστυνομικοί στο ντέρμπι ΑΠΟΕΛ -Απόλλων

Στην έλλειψη ατομικού εξοπλισμού για τους αστυνομικούς αναφέρεται επιστολή προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου που απέστειλε ο Πρόεδρος Κλάδου Αστυνομικού Σώματος Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ Νίκος Λοϊζίδης

Στην επιστολή, που κοινοποιήθηκε και στην Υπουργό Δικαιοσύνης, αναφέρεται ότι από τους 197 αστυνομικούς – Μέλη που θα λάβουν μέρος σήμερα στη διαταγή επιχειρήσεων του αγώνα ΑΠΟΕΛ – Απόλλωνα οι περίπου 80 δεν έχουν χρεωμένο ατομικό εξοπλισμό (ασπίδα, ρόπαλο, ζώνη με υλικά, armadillo, κράνος, αντιπυρική στολή, μάσκα οξυγόνου).

Αναφέρεται ακόμη ότι αυτός ο αριθμός θα προσέλθει στις αποθήκες της Επαρχίας για να χρεωθεί το συγκεκριμένο εξοπλισμό ο οποίος “είναι κοινόχρηστος και απαρχαιωμένος εδώ και δεκαετίες για όλα τα Μέλη της Αστυνομίας”.

“Για τους υπόλοιπους 117 θεωρούμε δεδομένο ότι ανήκουν στις αντιοχλαγωγικές ομάδες και έχουν ατομικό εξοπλισμό, εκτός και αν συμπεριλήφθηκαν σε αυτούς και Μέλη που δεν ανήκουν στις αντιοχλαγωγικές ομάδες. Ο εξοπλισμός των αντιοχλαγωγικών ομάδων είναι δεκαετιών σε ηλικία και ληγμένος (ασπίδα, κράνος, αντιπυρικές στολές)” προστίθεται.

Δεν υπάρχει χρεωμένος ατομικός εξοπλισμός, ούτε καν στον ρουχισμό, στην πλειοψηφία των Μελών των Σωμάτων Ασφαλείας, αναφέρεται στην επιστολή.

“Δεν θα ήταν σωστό και πρέπον να σας επεξηγείται η διαδικασία, αλλά και οι ελλείψεις. Όμως με τον ίδιο τρόπο στο παρελθόν σας αποδείξαμε και για τα υπερωριακά απλήρωτα καθήκοντα των Αστυνομικών, τα οποία αμφισβητούσατε” καταλήγει η επιστολή.