Αρχική Τελευταία Νέα Καταπολέμιση της ρύπανσης στις θάλασσες. Ποια μέτρα λαμβάνει ο Δήμος Λεμεσού.

Καταπολέμιση της ρύπανσης στις θάλασσες. Ποια μέτρα λαμβάνει ο Δήμος Λεμεσού.

Πραγματοποιήθηκε χθες 07.03.2017, συνάντηση του Δημάρχου Λεμεσού κ. Νίκου Νικολαΐδη με τις αρμόδιες αρχές σε μια προσπάθεια τους για συζήτηση και λήψη μέτρων καταπολέμησης του προβλήματος ρύπανσης των θαλάσσιων περιοχών της Λεμεσού. 

Με γνώμονα το φαινόμενο ρύπανσης που παρουσιάζονται κάθε χρόνο κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο στην ευρύτερη περιοχή του θαλάσσιου κόλπου της Λεμεσού, ο Δήμος κάλεσε άμεση σύσκεψη για πρόληψη της αλλά και τον συντονισμό των υπηρεσιών σε περίπτωση που εμφανιστεί ρύπανση για τη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπισή της.

Κατα τις δηλώσεις του ο κ.Νικολαΐδη κάλεσε όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους, απαιτώντας να ενισχύσουν όχι μόνο την παρουσία τους αλλά και την άμεση παρέμβασή τους λαμβάνοντας άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα προστασίας της υγείας των λουόμενων και γενικότερα της θαλάσσιας ρύπανσης.

Τα προβλήματα που εντοπίσθηκαν και αναφέρθηκαν κατά τη σύσκεψη όπως μας αναφέρει ο “Φ”, διαπιστώνονται κάθε καλοκαιρινή περίοδο και συνιστούν κυρίως στην εμφάνιση υπολειμμάτων τροφών, δύσοσμων αφρών που επιπλέουν ανάμεσα σε λουόμενους, οι οποίες -όπως εκτιμάται- προέρχονται από τη λάντζα πλοίων που βρίσκονται στο αγκυροβόλιο της Λεμεσού ή από την απόρριψη στη θάλασσα των απόνερων από πλοία που ναυλοχούν στο λιμάνι ή σκάφη ακτοπλοΐας και σκάφη αναψυχής. Παράλληλα, το πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης προέρχεται και από τα ιχθυοτροφεία που δραστηριοποιούνται στον κόλπο της Λεμεσού και ανάλογα με τα θαλάσσια ρεύματα καταλήγουν στην περιοχή των λουόμενων.

 

Πηγή: Δήμος Λεμεσού, “Φ”