Αρχική Τελευταία Νέα Κατεχόμενα: Ασθενής μαχαίρωσε τον ουρολόγο επειδή δεν του άρεσε η θεραπεία

Κατεχόμενα: Ασθενής μαχαίρωσε τον ουρολόγο επειδή δεν του άρεσε η θεραπεία

Όχι μόνο στάση εργασίας, αλλά και πορεία διαμαρτυρίας στην κατεχόμενη Λευκωσία, πραγματοποίησαν όλοι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας εξαιτίας της επίθεσής με μαχαίρι που δέχθηκε ουρολόγος στην Αμμόχωστο προχθές από 32χρονο επειδή δεν του άρεσε η θεραπεία που του έδωσε.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, με κύριο σύνθημα «Εάν υπάρχει βία, δεν θα υπάρχει υπηρεσία», γιατροί και νοσοκόμοι στα γενικά νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ιατρικά κέντρα συγκεντρώθηκαν το πρωί μετά τις 9 που άρχισε η στάση εργασίας, μπροστά από το «υπουργείο υγείας» και πραγματοποίησαν πορεία προς την «βουλή», η ολομέλεια της οποίας συνεδριάζει σήμερα.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα όπως «Σήμερα εμείς, αύριο εσείς», «Ποιος έχει σειρά;», «Αυτό το μαχαίρι μας χτύπησε όλους», «Οι εργαζόμενοι στην υγεία είναι εδώ, πού είναι οι βουλευτές;», «Να βγουν έξω οι βουλευτές γιατροί».

Την διαμαρτυρία διοργάνωσαν η ένωση τ/κ νοσηλευτών και μαιών Κύπρου, η ένωση τ/κ γιατρών, ο τ/κ ιατρικός σύλλογος και ο σύνδεσμος τ/κ φαρμακοποιών.

Γιατροί και νοσηλευτές επεσήμαναν τα αυξανόμενα περιστατικά βίας εναντίον συναδέλφων τους, όπως η επίθεση σε τραυματιοφορέα τις προηγούμενες ημέρες και το τελευταίο, το μαχαίρωμά του ουρολόγου, Σαντρετίν Τουγτζού.

Την επίθεση εναντίον του γιατρού καταδίκασαν πολλοί πολιτικοί αλλά και κοινωνικοί φορείς στα κατεχόμενα. Το «υπουργείο υγείας» ανακοίνωσε σήμερα ότι θα δημιουργήσει «επιτροπή κατά της βίας» με στόχο να αναληφθούν μέτρα για την παρεμπόδιση της επανάληψης τέτοιων περιστατικών στον τομέα της υγείας.

Ο τ/κ Τύπος αναφέρει σήμερα ότι ο 32χρονος φαίνεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία ξεκίνησαν μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του. Σε πρόσφατη ανάρτησή του, γράφει η Αβρούπα», ο 32χρονος έγραψε ότι γύρισε στη χώρα του και «η ΤΔΒΚ με σκότωσε». Σημειώνεται ότι 3 ημέρες πριν είχε μαχαιρώσει δικηγόρο στην κατεχόμενη Λευκωσία, ενώ τον γιατρό στην Αμμόχωστο τον μαχαίρωσε πέντε φορές.

Ο ουρολόγος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο γενικό νοσοκομείο Αμμοχώστου και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται καλή.