Αρχική Τελευταία Νέα Κατσουνωτός: «Έστησαν λαικά δικαστήρια» – Οικειοθελώς παραμένει εκτός καθηκόντων

Κατσουνωτός: «Έστησαν λαικά δικαστήρια» – Οικειοθελώς παραμένει εκτός καθηκόντων

Οικειοθελώς θα συνεχίσει να απέχει από τα καθήκοντά του, λαμβάνοντας άδεια απουσίας, ο Διοικητής της ΥΚΑΝ Μιχάλης Κατσουνωτός, εν αναμονή της τελικής απόφασης του Γενικού Εισαγγελέα, μετά την παράδοση του πορίσματος του ποινικού ανακριτή Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, σε σχέση με τις καταγγελίες της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους.

 

Αυτό αναφέρει ο νομικός σύμβουλος του κ. Κατσουνωτού, κάνοντας λόγο για “λαϊκά δικαστήρια, ασύστολα ψεύδη και σεναριολογία, σε μια προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης και σπίλωσης του ονόματος του” Διοικητή της ΥΚΑΝ.

Συγκεκριμένα, σε επιστολή προς τα ΜΜΕ, ο δικηγόρος Μόδεστος Πογιατζής σημειώνει πως «ο απόλυτος σεβασμός μας, ως προς τη διεξαχθείσα έρευνα και τις συναφείς διαδικασίες, διαφάνηκε μέσα από τις ενέργειες μας, αλλά και την απόλυτη στάση σιωπής που τηρήθηκε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εκληφθεί ως αδυναμία».

Αποτέλεσε, συνεχίζει, ξεκάθαρη επιλογή του εντολέα μας, σεβόμενος τους θεσμούς, να τηρήσει την ίδια στάση σιωπής «στις επί καθημερινής βάσεως ανελέητες προκλήσεις, αήθεις επιθέσεις, ασύστολα ψεύδη και σεναριολογία, που έλαβαν χώρα στην προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης και δημιουργίας αρνητικών εντυπώσεων εις βάρος του» και προσθέτει ότι «σε κάθε περίπτωση βαραίνουν και αφήνουν εκτεθειμένους όσους τις προκάλεσαν, οι οποίοι σύντομα θα κληθούν να τις αντιμετωπίσουν».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Διοικητή της ΥΚΑΝ, «πολλοί άδραξαν την ευκαιρία για να στήσουν λαϊκά δικαστήρια και καταρρακώνοντας κάθε έννοια του τεκμηρίου αθωότητας να αποδώσουν στον πελάτη μας τη διάπραξη αδικημάτων με μοναδικό σκοπό τη σπίλωση του ονόματος του και τη δημιουργία δυσμενούς για τον ίδιο κλίματος».

«Ήταν δε προφανής, κατά την εκστρατεία που εξαπολύθηκε η γενικότερη προσπάθεια ορισμένων να πλήξουν ευρύτερα το κύρος της Αστυνομίας, της ΥΚΑΝ και άλλων θεσμών, παρουσιαζόμενοι ως οι μόνοι τιμητές και επικριτές των πάντων. Παρόλα αυτά και υπό την πλήρη επιφύλαξη των δικαιωμάτων του πελάτη μας, επιλέγουμε στο παρόν στάδιο να παραμείνουμε απλοί θεατές», συμπληρώνει.

Υποδεικνύοντας ότι με την αποπεράτωση της ποινικής έρευνας και τη σημερινή παράδοση του πορίσματος, ελλείπει οποιαδήποτε αναγκαιότητα για συνέχιση του προσωρινού μέτρου της διαθεσιμότητας του Διοικητή της ΥΚΑΝ, ο δικηγόρος του αναφέρει ότι εν αναμονή της απόφασης του Γενικού Εισαγγελέα και στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της διαδικασίας, «η οποία θα πρέπει να παραμείνει αντικειμενική, αμερόληπτη, αποτελεσματική και απρόσκοπτη, ο πελάτης μας αποφάσισε να απέχει οικειοθελώς των καθηκόντων του στη νευραλγική θέση όπου υπηρετεί λαμβάνοντας άδεια απουσίας».

ΚΥΠΕ