Αρχική Τελευταία Νέα Κίτρινη προειδοποίηση από Μετεωρολογική

Κίτρινη προειδοποίηση από Μετεωρολογική

Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε για σήμερα η Μετεωρολογική Υπηρεσία, με ισχύ από τις 07.00 μέχρι και τις 19.00 απόψε.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική, αναμένεται συνδυασμός βροχών και μεμονωμένων ισχυρών καταιγίδων, ενώ η συνολική βροχόπτωση δυνατό να ξεπεράσει τοπικά τα 55 χιλιοστά το δωδεκάωρο.

Πιο αναλυτικά, χαμηλή πίεση και σχετικά ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά κυρίως σε δυτικές και νότιες περιοχές και βαθμιαία και στα υπόλοιπα τμήματα του νησιού. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να χιονίζει κατά διαστήματα, ενώ χιόνια ή χιονόνερο ενδέχεται να πέσουν και σε ορεινές περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν από το μεσημέρι κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη, για να καταστεί σταδιακά στα δυτικά και στα βόρεια παράλια μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 15 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα υπήνεμα ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Απόψε ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά, αλλά και σε ορεινές περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βόρειοι, μέτριοι, 4 μποφόρ και στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά παροδικά στα δυτικά και στα βόρεια παράλια μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και μέχρι ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 5 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 10 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους μείον 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα υπήνεμα ημιορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές, αλλά μετά το μεσημέρι θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Το Σάββατο αρχικά αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές και χιόνια στα ορεινά, αλλά σταδιακά ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο μέχρι την Παρασκευή, για να κυμανθεί κοντά ή και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή. Το Σάββατο αναμένεται μικρή πτώση.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 4 εκατοστά.