Αρχική Τελευταία Νέα Κύπρος: Σε χώρους διασκέδασης κυρίως των νέων καταγράφονται οι περισσότερες αλυσίδες κρουσμάτων

Κύπρος: Σε χώρους διασκέδασης κυρίως των νέων καταγράφονται οι περισσότερες αλυσίδες κρουσμάτων

Σε χώρους διασκέδασης κυρίως των νέων καταγράφονται οι περισσότερες αλυσίδες κρουσμάτων των τελευταίων ημερών δήλωσε η λειτουργός τύπου του υπουργείο Υγείας, Μαργαρίτα Κυριάκου.

Μιλώντας στο Τρίτο, αποκάλυψε ότι η μεγαλύτερη αλυσίδα μετάδοσης αριθμεί 58 κρούσματα και ξεκίνησε από χώρο διασκέδασης στην ελεύθερη Αμμόχωστο. Είπε επίσης ότι αλυσίδες εντοπίζονται και σε πάρτυ αποφοίτησης.

Η Μαργαρίτα Κυριάκου επεσήμανε ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται πολύ μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και στο ποσοστό θετικότητας.

Φαίνεται, είπε, από την ιχνηλάτηση ότι πέραν του 90 τοις εκατό των περιστατικών δεν είναι εμβολιασμένα άτομα είτε έλαβαν την πρώτη δόση και δεν παρήλθε ο χρόνος

Τα περισσότερα άτομα τα οποία είναι θετικά στον ιό είναι ηλικίας 15 έως 30 ετών.

Ερωτηθείσα αν θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα, η κυρία Κυριάκου είπε ότι ο υπουργός Υγείας θα ενημερώσει για την παρούσα κατάσταση το υπουργικό.

Όσον αφορά στους εμβολιασμούς, παρατηρείται αύξηση στα ραντεβού τις τελευταίες ημέρες. Ξεπεράστηκε το 66% των ατόμων που έλαβαν την πρώτη δόση.

Σε σχέση με τα προβλήματα που παρουσιάζονται σε επαναπρογραμματισμούς ραντεβού, είπε ότι υπήρξε καθυστέρηση λόγω του όγκου των αιτημάτων.