Αρχική Τελευταία Νέα «Λέμε ΟΧΙ στη διαχωριστική νησίδα στη Ν. Παττίχη» – Πάνω από 4000...

«Λέμε ΟΧΙ στη διαχωριστική νησίδα στη Ν. Παττίχη» – Πάνω από 4000 υπογραφές ήδη…

Έχοντας συγκεντρώσει πέραν των 4 χιλιάδων υπογραφών, οι καταστηματάρχες και κάτοικοι ενός εκ των εμπορικότερων οδών της Λεμεσού, της Νίκου και Δέσποινας Παττίχη, επαναβεβαιώνουν την αντίθεση τους στην προτιθέμενη κατασκευή διαχωριστικής νησίδας και καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει και ν’ αποτρέψει, όπως υποστηρίζουν, καταστροφή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τους.

 

Το θέμα της κατασκευής διαχωριστικής νησίδας, που εκκρεμεί εδώ και περίπου δέκα χρόνια, επανήλθε μετά και από το πρώτο θανατηφόρο τροχαίο για το 2019, όταν 36χρονος μοτοσικλετιστής συγκρούστηκε με όχημα 60χρονου, που επιχειρούσε παράνομη στροφή δεξιά.

Πρόσφατα, το Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού έδωσε το πράσινο φως για την προώθηση του έργου, το οποίο ωστόσο βρίσκει αντίθετους κατοίκους, αλλά κυρίως καταστηματάρχες, που θεωρούν πως η ύπαρξη μιας διαχωριστικής νησίδας θα πλήξει τις επιχειρήσεις τους.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος των καταστηματαρχών και κατοίκων της περιοχής Πόλυς Καττάσης, είπε πως, σε μια προσπάθεια να αποτραπούν οι σχεδιασμοί, έχουν συγκεντρωθεί πέρα των 4,000 υπογραφών από επηρεαζόμενους και πως “οι καταστηματάρχες της Νίκου και Δέσποινας Παττίχη ετοιμάζονται για την μεγάλη τελική μάχη”.

“Δεν θα επιτρέψουμε να μας καταστρέψουν και θα διεκδικήσουμε τα δίκαια μας δυναμικά”,ανέφερε ο κ.Καττάσης, εκφράζοντας τη θέση ότι “ο Δήμος Λεμεσού, ο Δήμος Κ.Πολεμιδιών και ο Φορέας για την Επίλυση Κυκλοφοριακών Προβλημάτων, προσπάθησαν με έντεχνο, ύπουλο και δόλιο τρόπο, να περάσουν τα δικά τους και να τοποθετήσουν κτιστή διαχωριστική νησίδα χωρίς όμως να καλέσουν ούτε μια φορά τους εκπροσώπους των καταστηματαρχών ή των κατοίκων, για να καταθέσουν τις δικές τους απόψεις”.

Είναι αδιανόητο, πρόσθεσε, να λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι θέσεις των άμεσα επηρεαζόμενων από την κατασκευή της νησίδας “η οποία θα γονατίσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής”. Διερωτήθηκε δε αν όλα αυτά γίνονται πράγματι για ν` αποφευχθούν τα τροχαία ατυχήματα ή κατά πόσο “κρύβεται κάτι άλλο πίσω από αυτές τις αποφάσεις”, κάνοντας λόγο για προσπάθεια διάλυσης του λιανικού εμπορίου και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

“Μήπως δεν είναι τυχαία η κατασκευή κτιστής διαχωριστικής νησίδας σε άλλες περιοχές όπου υπάρχουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως η λεωφόρος Ελλάδος στην Πάφο, η λεωφόρος Τσερίου στο Στρόβολο και η λεωφόρος Ομονοίας, στη Λεμεσό;” διερωτήθηκε ο Πόλυς Καττάσης. Είπε ακόμη πως θα πρέπει να γίνουν περισσότερα οδικά έργα για αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και να υπάρχει περαιτέρω αστυνόμευση, κυρίως τη νύχτα, ούτως ώστε να μην γίνονται παρανομίες από οδηγούς.

Κάλεσε δε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει και ν’ ακυρώσει τις αποφάσεις που λήφθηκαν για το συγκεκριμένο έργο και όπως γίνει επανασχεδιασμός του δρόμου κατά τρόπο που να ικανοποιεί όλες τις πλευρές. “Σε αντίθετη περίπτωση και μη έχοντας άλλη επιλογή για να διασώσουμε τις μικρομεσαίες οικογενειακές μας επιχειρήσεις, όσο επιμένουν αυτοί να κτίζουν, εμείς θα χαλάμε και δεν θα φέρουμε καμία ευθύνη”, κατέληξε στη δήλωση του ο εκπρόσωπος των επηρεαζόμενων.

Πηγή: ΚΥΠΕ