Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Αποφασίζει σήμερα το Εκλογοδικείο

Λεμεσός: Αποφασίζει σήμερα το Εκλογοδικείο

Συνέρχεται σήμερα το Εκλογοδικείο στη Λεμεσό, χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν η ανώτερη δικαστής θα αποφανθεί μόνο στο αίτημα της πλευράς Ανδρέα Χρίστου περί αποκάλυψης κι επιθεώρησης των εγγράφων, ή και στο αρχικό αίτημα της επανακαταμέτρησης των ψήφων.
 
Για σήμερα επιφύλαξε το Εκλογοδικείο την απόφασή του στα σημεία των ενστάσεων που ήγειραν οι συνήγοροι του τέως Δημάρχου Α. Χρίστου για αποκάλυψη και επιθεώρηση των εγγράφων των εκλογών της 16ης Δεκεμβρίου στο Δήμο Λεμεσού.
 
Το αίτημα αφορά και τις ψήφους που κατακυρώθηκαν στον Νίκο Νικολαϊδη, αλλά και τα 434 άκυρα ψηφοδέλτια. Οι δικηγόροι της άλλης πλευράς ζήτησαν να απορριφθεί το αίτημα γιατί δεν έχει στοιχειοθετηθεί επαρκώς, με ακρίβεια γεγονότων, ενώ ζήτησαν και την απόρριψη της αρχικής αίτησης για επανακαταμέτρηση των ψήφων.
 
Μάλιστα η δικηγόρος της Δημοκρατίας είχε χαρακτηρίσει την διαδικασία της επανακαταμέτρησης καταδικασμένη από την αρχή. Ο χρόνος πιέζει και το Εκλογοδικείο θα πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να τοποθετηθεί κατά πόσο τα γεγονότα που τίθενται ενώπιον του, δικαιολογούν ή όχι την επανακαταμέτρηση ψήφων στο Δήμο της Λεμεσού, αφού η όλη δικαστική διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί ως τα μέσα Μαίου.