Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Χειροπέδες σε ιδιοκτήτη ασφαλιστικού γραφείου για πλαστά δελτία αλλοδαπών

Λεμεσός: Χειροπέδες σε ιδιοκτήτη ασφαλιστικού γραφείου για πλαστά δελτία αλλοδαπών

Στη σύλληψη ενός 67χρονου ιδιοκτήτη ασφαλιστικού γραφείου και ενός από τους καταζητούμενους υπηκόους τρίτων χωρών προχώρησε το βράδυ της Πέμπτης το ΤΑΕ Λεμεσού, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης των πλαστών εγγράφων που προσκομίστηκαν για την έκδοση και επανέκδοση μαθητικής άδειας οδηγού σε ΚΕΠ της επαρχίας Λεμεσού.

Για την υπόθεση τελούν ήδη υπό κράτηση 58χρονος ιδιοκτήτης γραφείου παροχής υπηρεσιών, καθώς και τρία ακόμη πρόσωπα από τρίτες χώρες, ενώ καταζητούνται ακόμη 17 πρόσωπα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία που έγινε από την υπεύθυνη του Κέντρου του Πολίτη της επαρχίας Λεμεσού, σύμφωνα με την οποίαν, για αιτήσεις έκδοση και επανέκδοση μαθητικής άδειας οδηγού, προσκομίστηκαν έγγραφα που φαίνονταν πλαστογραφημένα.

Σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης διαπιστώθηκε ότι τα πρωτότυπα δελτία διαμονής (MUE2), ως μέλη οικογένειας πολίτη της ΕΕ, ήταν πλαστά,  αφού η άδεια παραμονής τους είχε λήξει και κανένας δεν ήταν νυμφευμένος με ευρωπαία πολίτη.

Αρχικά εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης εναντίον 20 ατόμων από τρίτες χώρες, με την Αστυνομία να εντοπίζει και να συλλαμβάνει τρεις από αυτούς, ενώ στη συνέχεια προέκυψε μαρτυρία εναντίον του 58χρονου ιδιοκτήτη γραφείου παροχής υπηρεσιών, ο οποίος τέθηκε χθες υπό 6ήμερη προσωποκράτηση.

Χθες βράδυ συνελήφθη ως ύποπτος 67χρονος ιδιοκτήτης ασφαλιστικού γραφείου, ο οποίος φέρεται να αρνείται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση, ως επίσης και ένας ακόμη από τους καταζητούμενους, ηλικίας 30 χρόνων.

Επιπρόσθετα εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον 29χρονου, ανεβάζοντας τον αριθμό των εμπλεκόμενων υπηκόων τρίτων χωρών σε 21.

Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά υπόθεση παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, πλαστογραφίας και εξασφάλιση άδειας οδήγησης με ψευδείς παραστάσεις.