Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Διευθετήσεις και μέτρα ασφαλείας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ ΑΕΛ και...

Λεμεσός: Διευθετήσεις και μέτρα ασφαλείας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ ΑΕΛ και ΟΜΟΝΟΙΑ

Δευτέρα 10/10/2022 και ώρα 19:00 στο Τσίρειο Στάδιο, Λεμεσό

Η Αστυνομία ενημερώνει για τα μέτρα που θα ληφθούν για την ασφαλή διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας της ΚΟΠ, μεταξύ των ομάδων ΑΕΛ και ΟΜΟΝΟΙΑ.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 10/10/2022 και ώρα 7.00μ.μ., στο Τσίρειο Στάδιο, στη Λεμεσό. Οι είσοδοι του σταδίου θα ανοίξουν για το κοινό η ώρα 5:00μ.μ. και καλούνται οι οπαδοί των δύο ομάδων να προσέλθουν έγκαιρα στο γήπεδο ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα τον αγώνα. Λόγω των ελέγχων στις εισόδους του Σταδίου για την Κάρτα Φιλάθλου και το εισιτήριο αγώνα, τυχόν αργοπορημένη προσέλευση των οπαδών θα συνεπάγεται και αργοπορία εισόδου στις κερκίδες.

Στο γήπεδο ΔΕΝ θα λειτουργήσουν ταμεία, ενώ και το Κέντρο Έκδοσης Κάρτας Φιλάθλου ΔΕΝ θα λειτουργήσει στο Τσίρειο Στάδιο.

Γηπεδούχος ομάδα ΑΕΛ

Στους οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας της ΑΕΛ, θα παραχωρηθεί η Ανατολική Κερκίδα και θα λειτουργήσουν οι είσοδοι 3 & 4 καθώς και η είσοδος κατόχων εισιτηρίων διαρκείας. Διευκρινίζεται ότι είσοδος θα επιτραπεί στην κερκίδα η οποία καθορίζεται στο εισιτήριο, σε διαφορετική περίπτωση ΔΕΝ θα επιτρέπεται η είσοδος.

Για την ομαλή προσέλευση και αποχώρηση τους προς και από το στάδιο, οι οπαδοί της ΑΕΛ καλούνται να κατευθυνθούν προς το στάδιο μέσω του αυτοκινητόδρομου στον Κυκλικό Κόμβο Αγίας Φύλας και την οδό Αγίας Φυλάξεως, όπου με τις υποδείξεις των τροχονόμων, θα σταθμεύσουν τα αυτοκίνητα τους στην ανατολική πλευρά του σταδίου. Η οδός Στέλιου Κυριακίδη νότια του Σταδίου θα αποκοπεί για την τροχαία κίνηση από η ώρα 5:30μ.μ..

Φιλοξενούμενη ομάδα ΟΜΟΝΟΙΑ

Στους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, θα παραχωρηθεί η Δυτική κερκίδα και θα λειτουργήσει μόνο η Είσοδος αριθμός 1 του Σταδίου. Διευκρινίζεται ότι είσοδος θα επιτραπεί στην κερκίδα η οποία καθορίζεται στο εισιτήριο, σε διαφορετική περίπτωση ΔΕΝ θα επιτρέπεται η είσοδος.

Για την ομαλή προσέλευση και αποχώρηση τους προς και από το στάδιο, οι οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ καλούνται να κατευθυνθούν προς το στάδιο μέσω του αυτοκινητόδρομου στον Κυκλικό Κόμβο Πολεμιδιών και δια μέσου των οδών Χριστοφή Εργατούδη και Βασιλέως Κωνσταντίνου, όπου με τις υποδείξεις των τροχονόμων, θα σταθμεύσουν τα αυτοκίνητα τους στην δυτική πλευρά του σταδίου. Η οδός Στέλιου Κυριακίδη νότια του σταδίου θα αποκοπεί για την τροχαία κίνηση από η ώρα 5:30μ.μ..

Τονίζεται επίσης σε όλους ότι,

Για λόγους ασφάλειας ότι δεν θα επιτραπεί η μεταφορά σακιδίων και κράνη μοτοσικλετιστών εντός του σταδίου. Σε περίπτωση που κάποιος φίλαθλος μεταφέρει σακίδιο ή κράνος στο στάδιο αυτό θα παραδοθεί στους προκαθορισμένους χώρους φύλαξης αντικειμένων, οι οποίοι είναι για τους οπαδούς της ΑΕΛ, στην Είσοδο αριθμός 3 και για τους οπαδούς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην Είσοδο αριθμός 1. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος στο στάδιο ακόμα και εάν έχουν στην κατοχή τους έγκυρο εισιτήριο του αγώνα.

Απαγορεύεται αυστηρώς η μεταφορά στο γήπεδο φωτοβολίδων, κροτίδων και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων, καθώς επίσης πανό πολιτικού, υβριστικού ή άλλου προκλητικού περιεχομένου και ενδυμάτων με πολιτικά σύμβολα.

Λόγω της πυκνής τροχαίας κίνησης που αναμένεται στους αυτοκινητόδρομους κατά την μετάβαση και την αποχώρηση των οπαδών από το γήπεδο, καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

Επισημαίνεται ότι η Αστυνομία βρίσκεται στους αθλητικούς χώρους για την προστασία των φιλάθλων. Διευκρινίζεται επίσης ότι θα βρίσκεται στη περιοχή του Τσιρείου Σταδίου για παροχή τροχαίων διευκολύνσεων στο κοινό, τόσο κατά την προσέλευση, όσο και κατά την αποχώρησή τους, αλλά και για την πρόληψη και καταστολή οποιωνδήποτε πράξεων βίας από μέρους οποιουδήποτε.

Τόσο η Αστυνομία όσο και τα δύο Σωματεία, καλούν τους οπαδούς των δύο ομάδων που θα παρευρεθούν στον αγώνα, να συμπεριφέρονται με αθλητοπρέπεια και σε κόσμια πλαίσια. Οι επιτηρητές θα βρίσκονται σε όλους τους χώρους του σταδίου για την εξυπηρέτηση και προστασία του κοινού και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και παρακαλούνται οι φίλαθλοι των δύο ομάδων όπως συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των επιτηρητών και της Αστυνομίας.