Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: «Φωνάζουν» καταστηματάρχες στην Αγ. Φυλάξεως – Μόνο με… χάρτη τους βρίσκουν...

Λεμεσός: «Φωνάζουν» καταστηματάρχες στην Αγ. Φυλάξεως – Μόνο με… χάρτη τους βρίσκουν οι πελάτες – Φωτογραφίες από τα έργα

Αγανακτισμένοι είναι αρκετοί ιδιοκτήτες καταστημάτων στην οδό Αγίας Φυλάξεως στη Λεμεσό καθώς λόγω των εργασιών που πραγματοποιούνται από το Τμήμα Δημοσίων Έργων, δεν υπάρχει εύκολα πρόσβαση στα καταστήματα τους με αποτέλεσμα να επηρεάζονται ανεπιστρεπτί. 

Χθες ξεκίνησε η δεύτερη φάση των εργασιών διεύρυνσης και βελτίωσης της οδού που αφορούν το δυτικό τμήμα της οδού Αγίας Φυλάξεως από τη συμβολή της με την οδό Πολυγνώστου, μέχρι τη συμβολή της με την οδό Στέλιου Κυριακίδη. 

Οι καταστηματάρχες της περιοχής είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι. Όπως ανέφεραν στην OffsiteCy, καταστρέφονται οι επιχειρήσεις τους καθώς έχει ήδη από χθες μειωθεί αισθητά η πελατεία τους λόγω των έργων που προβλέπεται να διαρκέσουν τέσσερις μήνες.

Η μη επαρκής πρόσβαση στα καταστήματα της περιοχής έχει ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη μείωση της εμπορικής κίνησης.

«Καταστρέφουν τις επιχειρήσεις μας χωρίς να μας δώσουν καμία αποζημίωση. Χθες δεν είχα ούτε ένα πελάτη», αναφέρει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Oro Georgio, Γιώργος Γεωργίου.

Λίγο πιο πέρα, η Κυβέλη Γεωργίου από το ‘Petopia’ Pet Shop, δηλώνει ότι δεν υπάρχει είσοδος να περάσει ο κόσμος ενώ οι αρμόδιοι θα έπρεπε να κάνουν κάτι. «Επηρεάστηκε ήδη η δουλειά μας. Χθες αντί γύρω στους 30 πελάτες που έχουμε συνήθως, είχαμε μόνο τρεις!»

Η πρώτη φάση του έργου που έχει ολοκληρωθεί αφορά το δυτικό τμήμα της οδού Αγίας Φυλάξεως από τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού μέχρι την οδό Πολυγνώστου, περίπου 150μ. βόρεια των φώτων τροχαία της οδού Ιερού Λόχου.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και υπομονή και να  συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας. 

Διαβάστε Περισσότερα και δείτε πλούσιο Φωτορεπορτάζ για το θέμα στην OffsiteCy ΕΔΩ…