Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Μην ανησυχήσετε αν ακούσετε πυροβολισμούς και εκρήξεις – Διαβάστε τι θα...

Λεμεσός: Μην ανησυχήσετε αν ακούσετε πυροβολισμούς και εκρήξεις – Διαβάστε τι θα γίνει στα πλαίσια άσκησης

Κατά την περσινή χρονιά πολλοί ήταν οι κάτοικοι περιοχών της Λεμεσού ιδιαίτερα στα δυτικά της πόλης που παραπονέθηκαν για εκρήξεις και πυροβολισμούς που τους αναστάτωσαν για αυτό και οι Βρετανικές Βάσεις σπεύδουν να ενημερώσουν από νωρίς ώστε να μην τρομοκρατηθεί κανείς. 

Στρατιωτική άσκηση ρουτίνας, η οποία θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες, θα διεξαχθεί στις Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου, μεταξύ τέλος Φεβρουαρίου και μέσα Μαρτίου. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η άσκηση θα περιλαμβάνει διακίνηση στρατευμάτων, οχημάτων, βαρκών αλλά και ελικοπτέρου, ενώ αριθμός σεναρίων προβλέπουν τη χρήση εκπαιδευτικών πυρομαχικών και το κοινό καλείται να μην ανησυχήσει σε περίπτωση που ακουστούν πυροβολισμοί στην περιοχή. 

Κάποια από τα σενάρια της άσκησης, προστίθεται, προβλέπουν δραστηριότητες εκτός των ΒΒ, με τη στήριξη των Αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Τέλος, οι Βρετανικές Βάσεις σημειώνουν ότι μεριμνούν πάντοτε για να διασφαλιστούν οι ελάχιστες δυνατές επιπτώσεις από τις στρατιωτικές ασκήσεις,  με σεβασμό και δέουσα προσοχή προς το φυσικό περιβάλλον και το βιότοπο της περιοχής. 

Πηγή