Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Σειρά δενδροφυτεύσεων σε βασικές οδικές αρτηρίες της πόλης

Λεμεσός: Σειρά δενδροφυτεύσεων σε βασικές οδικές αρτηρίες της πόλης

Πρασινίζουμε τη Λεμεσό!
Δενδροφύτευση επί της Λεωφόρου Μακαρίου Γ’

Το μήνυμα ότι κάθε δέντρο που φυτεύεται είναι και μια ανάσα πνοής για τη Λεμεσό, έστειλε ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης από την εκδήλωση δενδροφύτευσης επί της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, που έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής 17 Απριλίου.

Η δενδροφύτευση επί της Λεωφόρου Μακαρίου Γ’ εντάσσεται στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πολιτικής του Δήμου Λεμεσού που στοχεύει στην αύξηση του πρασίνου και στις βασικές οδικές αρτηρίες της πόλης. Ήταν η δεύτερη δενδροφύτευση μετά από αυτήν επί της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού.

«Πρασινίζουμε τη λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, μια βασική οδική αρτηρία της πόλης μας, στα πλαίσια της περιβαλλοντικής πολιτικής του Δήμου για την αύξηση του πρασίνου. Οι βασικότερες δράσεις είναι η δενδροφύτευση κύριων οδικών αρτηριών. Η δημιουργία νέων πάρκων, όπως είναι το πάρκο της οδού Πωλ Γκογκέν, ένα πάρκο 10 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων που θα είναι πλήρως δενδροφυτεμένο, όπως είναι το πάρκο της περιοχής του Αγίου Γεωργίου Χαβούζας που έχει τελειώσει και πολλά άλλα πάρκα στις συνοικίες τα οποία βρίσκονται υπό σχεδιασμό» είπε μιλώντας από την εκδήλωση ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης.

Χορηγός της δενδροφύτευσης, τόσο επί της Λεωφόρου Μακαρίου Γ’ όπως και αυτής επί της Σπύρου Κυπριανού, ήταν η εταιρεία ανακύκλωσης στερεών αποβλήτων Resource Recovery Cyprus (RRC) που βρίσκεται στη Φασούλα.

«Το αρχικό πλάνο για τις Λεωφόρους Σπύρου Κυπριανού και Αρχιεπισκόπου Μακαρίου είναι να φυτευτούν περίπου 1000 δενδρύλλια και εύχομαι ότι τα επόμενα χρόνια θα καταφέρουμε να πάμε στα 1500, ίσως και στις 2 χιλιάδες, φυσικά σε συνεργασία με τον Δήμο και τον Δήμαρχο Λεμεσού, για να μπορέσουμε να αλλάξουμε την πόλη μας και να την κάνουμε πιο πράσινη» είπε από την πλευρά του ο Σαββίνος Λοφίτης, Διευθύνων Σύμβουλος της RRC.

Μόλις ολοκληρωθούν οι δενδροφυτεύσεις στις δύο αυτές βασικές αρτηρίες, ο Δήμος Λεμεσού προχωρεί με αντίστοιχες ενέργειες και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου της πόλης, όπως για παράδειγμα επί των οδών Πάφου, Γρίβα Διγενή και Μίλτωνος.

Πέραν των δενδροφυτεύσεων σε κύριες οδικές αρτηρίες, ο Δήμος Λεμεσού προχωρεί με συγκεκριμένες περιβαλλοντικές πολιτικές, μία εκ των οποίων αφορά και τον σχεδιασμό του μεγάλου περιαστικού πάρκου, το πρώτο στάδιο του οποίου ολοκληρώθηκε και σύντομα θα παρουσιαστεί στους Δημότες. «Μία ζώνη από εστίες πρασίνου που θα ξεκινά από τον φράκτη των Πολεμιδιών και θα καταλήγει στον φράκτη της Γερμασόγειας» είπε ο κ. Νίκος Νικολαΐδης.