Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Συνέλαβαν τη 15χρονη που βρέθηκε στο ξενοδοχείο με τον 64χρονο

Λεμεσός: Συνέλαβαν τη 15χρονη που βρέθηκε στο ξενοδοχείο με τον 64χρονο

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως που αυξάνουν τα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση κλοπής ποσού πέντε χιλιάδων ευρώ από έναν 64χρονο, ο οποίος κατονόμασε ως δράστη μια 15χρονη με την οποία είχε κανονίσει να βγουν για δείπνο, τα μεσάνυχτα της Τρίτης στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστο Ανδρέου, η 15χρονη, που αναζητούσαν οι αρχές, εντοπίστηκε και συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης, γύρω στις 19:00, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης. Επίσης, ταυτοποιήθηκε και ένα δεύτερο ανήλικο άτομο, το οποίο βρισκόταν προηγουμένως σε ξενοδοχείο.

Επιπλέον, η Αστυνομία ανέφερε ότι και τα άλλα τρία άτομα που επιτέθηκαν στον 64χρονο για να του κλέψουν τα χρήματα ήταν ανήλικοι, ωστόσο παραμένει άγνωστο αν έχουν ταυτοποιηθεί.

Το γεγονός ότι ένα 15χρονο κορίτσι συναντήθηκε σε ξενοδοχείο με έναν 64χρονο, χωρίς να έχουν οποιαδήποτε συγγενική σχέση, δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα, ειδικά σε συνδυασμό με την καταγγελία του 64χρονου ότι η 15χρονη ήταν φίλη του.

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο, απάντησε στις επικρίσεις για τους χειρισμούς της υπόθεσης, επισημαίνοντας ότι «από την πρώτη στιγμή τα μέλη της Αστυνομίας και του ΤΑΕ Λεμεσού χειρίστηκαν την κατάσταση με βάση τα δεδομένα που είχαμε». Ο 64χρονος ανακρίθηκε λεπτομερώς σχετικά με τη σχέση του με τα ανήλικα άτομα.

Αναφέρθηκε επίσης ότι από την αρχή ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Διερεύνησης Ευάλωτων Προσώπων της Αστυνομίας και οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού ξεκίνησαν τη διερεύνηση. Την ίδια ημέρα, οι ανακριτές της Υποδιεύθυνσης θα επισκεφθούν την 15χρονη.

Όσον αφορά την ανήλικη που συνελήφθη, ο Ανδρέου δήλωσε ότι «η 15χρονη αρνείται την διάπραξη του αδικήματος, αλλά τα εξειδικευμένα μέλη μας θα μιλήσουν μαζί της».

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 64χρονος κατήγγειλε ότι πριν από τη ληστεία είχε συναντηθεί με άλλη κοπέλα σε δωμάτιο ξενοδοχείου. Η κοπέλα αυτή φέρεται να του πρότεινε να μεταβούν σε συγκεκριμένο σημείο για να συναντήσουν την 15χρονη ώστε να πάνε για φαγητό. Ωστόσο, σύμφωνα με τον 64χρονο, όταν έφτασαν στο σημείο της συνάντησης, εμφανίστηκε η 15χρονη μαζί με άλλα τρία άτομα, που του επιτέθηκαν, του έκλεψαν το ποσό των 5.000 ευρώ και στη συνέχεια έφυγαν με το αυτοκίνητό του.