Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Με κλεμμένο Lexus Ρωσίδας η ληστεία των 40 χιλιάδων

Λεμεσός: Με κλεμμένο Lexus Ρωσίδας η ληστεία των 40 χιλιάδων

Με μαθηματική ακρίβεια και επαγγελματισμό φαίνεται να ήταν τελικά ο τρόπος που κινήθηκε ο δράστης και οι κινήσεις του για να πάρει τσαντάκι, το οποίο περιείχε 40 χιλιάδες ευρώ, από σταθμευμένο και ξεκλείδωτο αυτοκίνητο.

Οι έρευνες από την Αστυνομία δεν οδήγησαν πουθενά μέχρι στιγμής σε μια προσπάθεια εντοπισμού και σύλληψης του δράστη και τυχόν συνεργών του που χθες το πρωί «χτύπησαν» στην περιοχή της Αμαθούντας.
 
Η κλοπή διαπράχθηκε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, όταν ο 47χρονος επιχειρηματίας κατέβηκε στο περίπτερο για να αφήσει εφημερίδες σε συγγενικό πρόσωπο που διαχειρίζεται την επιχείρηση, αφήνοντας το αυτοκίνητο ξεκινημένο και αφύλακτο. Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε καρέ-καρέ τις κινήσεις του δράστη, που θεωρείται βέβαιο ότι παρακολουθούσε τις κινήσεις του θύματος του, που λόγω της εργασίας του, μεταφέρει σε καθημερινή βάση πολλά χρήματα.
 
Μετά την ενέργεια του δράστη, από τις αστυνομικές έρευνες στην περιοχή όπου διαπράχθηκε η κλοπή, κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί ένα αυτοκίνητο το οποίο είχε δηλωθεί ως κλοπιμαίο στην Αστυνομία, ενώ σε άλλο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης καταγράφεται και δεύτερο ύποπτο όχημα, γεγονός που ενισχύει το σενάριο ο κλέφτης να είχε και συνεργό.
 
Στο μεταξύ, μία ώρα πριν από την καταγγελία που αφορούσε την κλοπή της τσάντας από το αυτοκίνητο, στο ΤΑΕ Λεμεσού είχε γίνει μία ακόμη καταγγελία που αφορούσε διάρρηξη οικίας γυναίκας από τη Ρωσία, η οποία ανέφερε ότι από την οικία της στη Γερμασόγεια κλάπηκε το αυτοκίνητο της, μάρκας Lexus. Αυτό είναι το όχημα που εντοπίστηκε το μεσημέρι βόρεια του ξενοδοχείου Navaria στη Λεμεσό.
 
Στις επιστημονικές εξετάσεις των δειγμάτων από το κλοπιμαίο αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε κατά την κλοπή, επενδύουν πλέον τις ελπίδες τους οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού, για εντοπισμό των δραστών.
 
Παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια κι έγιναν δακτυλοσκοπικές  εξετάσεις στο όχημα από την Αστυνομία, πριν παραδοθεί στους ιδιοκτήτες του. Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται και σήμερα, ενώ να πούμε ότι οι 40 χιλιάδες που κλάπηκαν δεν καλύπτονται από ασφάλεια.