Αρχική Τελευταία Νέα Νέα σειρά συζητήσεων με θέμα “Limassol 2040: Volume I”

Νέα σειρά συζητήσεων με θέμα “Limassol 2040: Volume I”

O ανεξάρτητος, μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός Oxygono, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, προχωρούν στη διεξαγωγής της σειράς συζητήσεων “Limassol 2040” που στόχο έχει την δημιουργία ενός μακροπρόθεσμου πλάνου για την Λεμεσό μέσα από την συμμετοχή των πολιτών, των οργανωμένων συνόλων, αλλά και των αρχών της πόλης.

Ως πρώτο βήμα αυτής της προσπάθειας, έχουν διευθετηθεί δύο εναρκτήριες συζητήσεις με τη μορφή διαλογικής συζήτησης (τύπου debate) στη βάση των κανόνων διεξαγωγής συζητήσεων του Oxygono.

Η πρώτη συζήτηση θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2019, στις 19:00, στο Αμφιθέατρο Τάσος Παπαδόπουλος στη Λεμεσό. Συμμετέχουν οι: Σπύρος Πολλάλης (καθηγητής στο Harvard University για θέματα αστικού σχεδιασμού – Design Technology and Management),Κωνσταντίνος Κωνσταντή (Α’ Αντιπρόεδρος ΕΤΕΚ), Ηρακλής Αχνιώτης (Επαρχιακός Λειτουργός ΤΠΟ Λεμεσού) και Κυριάκος Ξυδιάς (Δήμαρχος Γερμασόγειας). Συντονίζει η δημοσιογράφος Αντιγόνη Σολομωνίδου Δρουσιώτου.

Οι συζητήσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος του Κέντρου Κοινωνικής Πληροφορικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, “Sustainable UrbanGovernance trough Augmented Reality” (SUGAR), το οποίο έχει λάβει χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας.