Αρχική Τελευταία Νέα Και μην τον είδατε τον «Κομμωτή»… Ακόμα τον ψάχνουν χωρίς αποτέλεσμα

Και μην τον είδατε τον «Κομμωτή»… Ακόμα τον ψάχνουν χωρίς αποτέλεσμα

Ελικόπτερα, σκύλοι, drones… αλλά ο δραπέτης άφαντος!

 

Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό του 42χρονου ισοβίτη δραπέτη Δώρου Θεοφάνους, με τη συμμετοχή μεγάλης δύναμης της Αστυνομίας και τη συνδρομή ελικοπτέρου, σκύλων και drone, χωρίs ωστόσο αυτός να έχει μέχρι στιγμής εντοπιστεί.

Για την υπόθεση υπό οκταήμερη κράτηση τελεί 26χρονος ως ύποπτος για τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος , της παροχής συνδρομής για διαφυγή προσώπου που τελεί υπό νόμιμη κράτηση και της παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών, που διαπράχτηκαν μεταξύ άγνωστης ημερομηνίας και 26ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 26χρονος ομολόγησε ανακρινόμενος ότι είναι αυτός που μετέφερε μετά την απόδραση του τον 42χρονο ισοβίτη με αυτοκίνητο στη Λεμεσό. Όπως ανέφερε  τον άφησε μετά την έξοδο του Ύψωνα κοντά στις αποθήκες DHL και δεν είδε προς τα που κατευθύνθηκε ο ισοβίτης.

Το ανακριτικό έργο συνεχίζεται με τη λήψη καταθέσεων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του 26χρονου ενώ καταθέσεις θα ληφθούν και από κρατούμενους στις Κεντρικές Φυλακές, οι οποίοι βρίσκονται στην ίδια πτέρυγα όπου βρισκόταν ο 42χρονος ισοβίτης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ακόμη καταθέσεις, θα ληφθούν και από τα πρόσωπα που δηλώθηκαν στον κατάλογο των προσώπων που δήλωσε ο ισοβίτης πως θα παρευρίσκονταν στην επίσκεψη του στην πατρική του οικία στα Χολέτρια.

Επίσης θα γίνουν υποδείξεις σκηνών με τη συμμετοχή του 26χρονου υπόπτου στις επαρχίες Πάφου και Λεμεσού.

Αρχικά η Αστυνομία είχε προχωρήσει σε άλλες τρεις συλλήψεις  του πατέρα του 26χρονου ηλικίας 51 ετών, ο οποίος ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος αφού δεν προέκυψε τίποτα εναντίον του, του 68χρονου πατέρα του ισοβίτη ο οποίος το Σάββατο αφέθηκε ελεύθερος αφού το δικαστήριο έκρινε πως δεν σχετίζεται με βάση τις πληροφορίες που κατέχει η Αστυνομία με την απόδραση του γιού του και ενός 43χρονου που επίσης αφέθηκε ελεύθερος αφού το δικαστήριο έκανε λόγο για “απογυμνωμένη πληροφορία χωρίς ίχνος μαρτυρίας”.

Σημειώνεται πως για την υπόθεση της απόδρασης του ισοβίτη έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα τέσσερις δεσμοφύλακες και τρία μέλη της ΜΜΑΔ που τον συνόδευαν στο πατρικό του σπίτι στα Χολέτρια στην Πάφο.

Ο 42χρονος ισοβίτης παραλήφθηκε την Πέμπτη από τις Κεντρικές Φυλακές από τους δεσμοφύλακες του Τμήματος Φυλακών με τη συνοδεία μελών της ΜΜΑΔ και μεταφέρθηκε στην πατρική του κατοικία στα Χολέτρια για προγραμματισμένη επίσκεψη σε συγγενικά του πρόσωπα.

Γύρω στις 12:00 το μεσημέρι διέλαθε της προσοχής των μελών της ΜΜΑΔ και των δεσμοφυλάκων, οι οποίοι τον αναζήτησαν εντός και εκτός της οικίας, χωρίς να τον εντοπίσουν και διαπίστωσαν ότι αυτός τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. Εναντίον του 42χρονου δραπέτη εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Το 2011 το Μόνιμο Κακουργιοδικείο είχε επιβάλει στον Δώρο Θεοφάνους ποινή δια βίου φυλάκισης για τον εκ προμελέτης φόνο της συντρόφου του, Γιούλιας Οπόροκ, 24 ετών, και 35 χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας για το φόνο της 3χρονης κόρης της Βικτώριας, ποινές οι οποίες είναι συνεχόμενες.