Αρχική Τελευταία Νέα Μονή Αββακούμ: Έτσι ξεγελούσαν τους πιστούς με τον “θαυματουργό” σταυρό – Έλυσε...

Μονή Αββακούμ: Έτσι ξεγελούσαν τους πιστούς με τον “θαυματουργό” σταυρό – Έλυσε το μυστήριο ο Θεόδωρος Κυριακού

Ο θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού μίλησε στο Κρατικό Ραδιόφωνο για μια μεγάλη απάτη αναφορικά με τον περιβόητο σταυρό του Αγίου Πορφυρίου που «μυρόβλυζε» στη Μονή Αββακούμ.

Ο κ. Κυριακού ανέφερε ότι ο σταυρός πλέον βρίσκεται στη Μητρόπολη Ταμασσού. Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του, ζήτησε να δει τον σταυρό και διαπίστωσε πως εξαπατούσαν τους πιστούς.

«Τον έβαλα πάνω μου χωρίς καμιά ευχή και χωρίς κανένα θαύμα και ο σταυρός γαντζώθηκε πάνω μου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κυριακού, ενώ προσθέτει πως έκανε το ίδιο και πρωτοσύγκελος.

Επίσης σύμφωνα με τον κ.Κυριακού ο εν λόγω μικρός ξύλινος σταυρός βρίσκεται μέσα σε μια μεταλλική μικρή θήκη, η οποία βρίσκεται μέσα σε ένα άλλο δοχείο το οποίο έχει οξειδωθεί από το υγρό που είχε μέσα, ενώ πρόσθεσε μάλιστα πως πρόκειται για έναν στεγνό σταυρό που δεν αναβλύζει μύρο καθόλου.

«Το μεταλλικό κάλυμμα του Σταυτού έχει 4 γωνιές κομμένες που μπορεί να σταθεί οπουδήποτε» και έτσι με αυτό τον τρόπο ξεγελούσαν τους πιστούς, ε’ιπε ο κ. Κυριακού.

«Ο σταυρός κολλούσε πάνω στα ρούχα των ανθρώπων ή στο μέτωπο και δεν ξέρω που αλλού. Υπάρχει μια τεχνική πίσω από το μεταλλικό προστατευτικό περίβλημα του σταυρού που διευκολύνει αυτό το πράγμα».

Το γεγονός πως οι μοναχοί παρουσίαζαν τον σταυρό ως ιερό και ότι μυρόβλυζε αποτελεί πρόβλημα για την εκκλησιαστική δικαιοσύνη, ωστόσο δεν είναι σίγουρο κατά πόσο υπάρχει νόμος που να αφορά το συγκεκριμένο θέμα στα πολιτικά δικαστήρια. «Το έλεγα και παλαιότερα για τον σταυρό στους Αγίους Ισιδώρους στην Ελλάδα στον Λυκαβηττό, όπου γινόταν κάτι παρόμοιο. Τώρα πέθανε και αυτός ο σταυρός, δεν υπάρχει, τελείωσαν τα θαύματα και εκεί».

«Φτάνει πια με τη θρησκοληψία, είναι καιρός να σταματήσουμε και είναι καιρός και ο αρχιεπίσκοπος να βάλει χέρι σε αυτήν την υπόθεση», σχολίασε καταληκτικά.