Αρχική Τελευταία Νέα Nέο αρχιτεκτονικό αριστούργημα στη Λεμεσό – Ο πύργος που θα συνδέει την...

Nέο αρχιτεκτονικό αριστούργημα στη Λεμεσό – Ο πύργος που θα συνδέει την Αγίου Ανδρέου με τον παραλιακό

Οι αρχιτέκτονες του Oval σχεδιάζουν τον πύργο που θα συνδέει την Αγίου Ανδρέου με τον παραλιακό.

Πυρετωδώς εργάζονται οι αρχιτέκτονες του The Oval, η συνεργασία μεταξύ του Tom Wright, από τους WKK, σχεδιαστές του Burj Al Arab στο Dubai, και των αρχιτεκτόνων της Armeftis Associates Ltd, για ένα ιδιαίτερο έργο στο δυτικό άκρο του παραλιακού μετώπου της Λεμεσού. Το νέο project της Askanis Group φιλοδοξεί να γίνει η γέφυρα – κυριολεκτικά και μεταφορικά – ανάμεσα σε μια προνομιούχα και μια λησμονημένη περιοχή της πόλης.

Το πρώην κτίριο Γαλαταριώτη στην οδό Αγίου Ανδρέου και το μέρος του παραλιακού μετώπου, που βρίσκεται απέναντι από το εν λόγω τεμάχιο, θα φιλοξενήσουν μια νέα μικτή ανάπτυξη της Askanis Group. Το έργο θα είναι ένας πύργος που θα ενώνει το παραλιακό μέτωπο με το παλιό εμπορικό κέντρο, μέσω εναέριας πεζογέφυρας, δημιουργώντας έτσι άμεση πρόσβαση σε μια λησμονημένη γωνιά της πόλης.

Έτσι, η Αγίου Ανδρέου θα φιλοξενεί μια μεγάλη οικιστική και εμπορική ανάπτυξη, όπου θα συνυπάρχουν πολυτελή διαμερίσματα και γραφεία με κομψά εστιατόρια και καφετέριες, που αναμένεται να αναζωογονήσουν την περιοχή. Με τη νέα ανάπτυξη να γίνεται πόλος έλξης επισκεπτών, η πεζογέφυρα θα λειτουργεί ως το μέσο σύνδεσης της Αγίου Ανδρέου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ανεξαρτησίας και Πλατείας Ηρώων, με το παραλιακό μέτωπο. «Δε θέλουμε να χτίσουμε ένα τοίχο στο παραλιακό μέτωπο», τόνισε η Χριστιάνα Ασκάνη, εκ μέρους της εταιρείας, «αλλά να δημιουργήσουμε πρόσβαση».

 

Πηγή: AllAboutLimassol