Αρχική Τελευταία Νέα Nέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει την Κύπρο

Nέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει την Κύπρο

Διανύουμε μια εβδομάδα με έντονο καιρικό ενδιαφέρον, όπου η περιοχή μας επηρεάζεται από διαδοχικές διαταραχές.

Σήμερα Παρασκευή, βαθύ χαμηλό βαρομετρικό στην περιοχή της Ιταλίας αναμένεται να κινηθεί σταδιακά νοτιοανατολικότερα, το οποίο την Κυριακή θα περάσει νότια της Κύπρου καθώς εξασθενεί όπως βλέπετε στις πιο κάτω εικόνες.

Screenshot_7-1024x757.png

Screenshot_8-1024x754.png

Μετά τις πρωινές τοπικές βροχές/καταιγίδες, ο καιρός έχει βελτιωθεί με τα φαινόμενα να είναι πλέον μεμονωμένα ενώ από αργά το απόγευμα προς νωρίς το βράδυ, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να γενικεύονται σταδιακά από τα δυτικά/νοτιοδυτικά καθώς πλησιάζει περαιτέρω την περιοχή μας το χαμηλό βαρομετρικό.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθούν παγκύπριες βροχές/καταιγίδες. Οι βροχές/καταιγίδες θα είναι κατά τόπους έντονες και παρατεταμένες. Στα ορεινά θα επικρατεί κατά διαστήματα ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα προσήνεμα παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, 14 έως 16 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθούν παγκύπριες βροχές/καταιγίδες. Οι βροχές/καταιγίδες θα είναι κατά τόπους έντονες και παρατεταμένες κυρίως κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Μετά το μεσημέρι, η βροχή στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα αρχίσει να εναλλάσσεται με χιονόνερο. Στα ορεινά/ημιορεινά θα παρατηρείται κατά διαστήματα ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα προσήνεμα παράλια και στα ορεινά/ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 15 έως 17 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στη Χιονίστρα.