Αρχική Τελευταία Νέα Νέα απάτη – Παριστάνουν τους γιατρούς και ζητούν από πολίτες λεφτά

Νέα απάτη – Παριστάνουν τους γιατρούς και ζητούν από πολίτες λεφτά

Νέες αναφορές και καταγγελίες για τηλεφωνικές απάτες δέχεται τις τελευταίες ώρες η Αστυνομία, η οποία συστήνει στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό.

Συγκεκριμένα, οι δράστες της απάτης, επικοινωνούν τηλεφωνικά με πολίτες και παριστάνοντας τους γιατρούς, αναφέρουν ψευδώς ότι κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο, χρειάζεται άμεσα χειρουργική επέμβαση και άλλη ιατρική περίθαλψη. Για το σκοπό αυτό, οι δράστες ζητούν από τους πολίτες να καταβάλουν άμεσα μεγάλα χρηματικά ποσά για τα ιατρικά έξοδα.

Οι δράστες φαίνεται ότι σε κάποιες περιπτώσεις καλούν από απόκρυψη κλήσης και ζητούν από τους πολίτες να μην διακόψουν την τηλεφωνική κλήση, με αποτέλεσμα τα υποψήφια θύματα να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με το συγγενικό τους πρόσωπο ή την Αστυνομία.

Η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή, τονίζοντας ότι τέτοιες τηλεφωνικές επικοινωνίες και ισχυρισμοί είναι ψευδείς και αποσκοπούν στην εξαπάτηση των πολιτών και στην κλοπή μεγάλων χρηματικών ποσών. Η Αστυνομία απευθύνει έκκληση στο κοινό όπως, σε περίπτωση που δεχθεί παρόμοιου τύπου τηλεφωνήματα, να ενημερώσει άμεσα την Αστυνομία, επικοινωνώντας με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τα Επαρχιακά ΤΑΕ, ή με τη Γραμμή του Πολίτη, στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.