Αρχική Τελευταία Νέα Νέα διαδικτυακή απάτη: Απέσπασαν από εταιρεία στη Λεμεσό €50.000

Νέα διαδικτυακή απάτη: Απέσπασαν από εταιρεία στη Λεμεσό €50.000

Νέα υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, με απόσπαση χρημάτων μέσω ψευδών παραστάσεων, διερευνά η Αστυνομία στη Λεμεσό.

Οι δράστες αποστέλλοντας σε κυπριακή εταιρεία ψευδή μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματικό ποσό ύψους 50 χιλιάδων ευρώ.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε σήμερα, στο ΤΑΕ Λεμεσού, από διευθυντή κυπριακής εταιρείας. Σύμφωνα με την καταγγελία, μετά από ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων με αντιπρόσωπο εργοστασίου που εδρεύει στην Ιταλία, η κυπριακή εταιρεία προχώρησε τον περασμένο Μάρτιο, σε πληρωμή συνολικού ύψους €50,000, για αγορά οικοδομικών υλικών. Η πληρωμή έγινε με εμβάσματα σε τραπεζικό λογαριασμό σε τράπεζα στην Πολωνία, αντί σε τράπεζα της Ιταλίας, όπως υποδείχθηκε μέσω των ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

Στις 05 Απριλίου, η κυπριακή εταιρεία ενημερώθηκε από το ιταλικό εργοστάσιο ότι, το τιμολόγιο για την αγορά των υλικών δεν έχει εξοφληθεί, με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί ότι, οι δράστες της απάτης παρεισέφρησαν στη διαδικτυακή επικοινωνία της κυπριακής εταιρείας και του ιταλικού εργοστασίου, αποστέλλοντας μηνύματα για αποστολή των χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό τους, σε τράπεζα στην Πολωνία.

Το Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος του ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση.

Με αφορμή την νέα αυτή υπόθεση απάτης, η Αστυνομία συστήνει στο κοινό και ιδιαίτερα στους εμπορευόμενους, όπως σε περίπτωση που λάβουν τέτοιου είδους μηνύματα, προτού προχωρήσουν στην εξόφληση των τιμολογίων, να προχωρούν πάντοτε σε επαλήθευση του μηνύματος, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους πωλητές. Για την επικοινωνία αυτή, θα πρέπει να χρησιμοποιείται ο τηλεφωνικός αριθμός με τον οποίο οι δύο πλευρές ήρθαν ξανά σε επικοινωνία ή που αναγράφεται σε μηνύματα που ανταλλάχθηκαν μεταξύ τους σε προηγούμενες τους συναλλαγές.

Οι ιδιοκτήτες ή διευθυντές εταιρειών, προτρέπονται να ενημερώνουν το προσωπικό της εταιρείας τους για τη συγκεκριμένη μορφή απάτης και να εφαρμόζουν διαδικασίες επαλήθευσης των αιτημάτων πληρωμής που λαμβάνουν.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη μορφή απάτης, αλλά και συμβουλές για το πως το κοινό μπορεί να αποφύγει την απάτη, δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας, στον πιο κάτω σύνδεσμο:

https://www.cypruspolicenews.com/archives/6038