Αρχική Τελευταία Νέα Νέο πρωτότυπο σύστημα διαχείρισης συνταγών ΓΕΣΥ από διδακτορικό φοιτητή του ΤΕΠΑΚ

Νέο πρωτότυπο σύστημα διαχείρισης συνταγών ΓΕΣΥ από διδακτορικό φοιτητή του ΤΕΠΑΚ

Από την 1η Ιουνίου 2019 τα φαρμακεία της χώρας μας έχουν αλλάξει πλεύση, καθώς όσα από αυτά έχουν ενταχθεί στο ΓΕΣΥ αποτελούν ανοιχτή επιλογή του κοινού για τις ιατρικές συνταγές τις οποίες παίρνουν από τους προσωπικούς ιατρούς του γενικού συστήματος υγείας.

Τα νέο δεδομένα έφεραν αρκετές αλλαγές στους φαρμακοποιούς, οι οποίοι καλούνται να διαχειριστούν όγκο συνταγών και νέα δεδομένα, όπως για παράδειγμα οι επαναληπτικές συνταγές αλλά και οι ελλείψεις σε φάρμακα.

Μετά από ιδιωτική πρωτοβουλία φαρμακοποιών στην Λεμεσό, σε συνεργασία με τον Μηχανικό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής PhD(c) Μιχάλη Πίγγο δημιουργήθηκε το νέο σύστημα διαχείρισης συνταγών ΓΕΣΥ, το οποίο έχει ως στόχο την καλύτερη διαχείριση των συνταγών αλλά και την γρήγορη εξυπηρέτηση των πελατών χωρίς πολύωρη αναμονή στα φαρμακεία.

Για παράδειγμα το σύστημα δίνει την δυνατότητα για ηλεκτρονική αποστολή της συνταγής από τον πελάτη, διαχείρισης από τον φαρμακοποιό και παρουσίαση καθημερινής κατάστασης για επαναλαμβανόμενες συνταγές, έτσι ώστε να γίνεται έγκυρη ειδοποίηση και γρήγορη ετοιμασία.

Παράλληλα οι πελάτες, μπορούν πριν καν επισκεφτούν το φαρμακείο να αποστείλουν ηλεκτρονικά την συνταγή και να την παραλάβουν χωρίς καθυστέρηση, ενώ για όσους ακολουθούν επαναληπτικές συνταγές να ενημερώνονται από τον φαρμακοποιό για την άμεση επανάληψη τους.

Το σύστημα χρησιμοποιείται ήδη από φαρμακεία, ενώ όσα θέλουν να συμβληθούν μπορούν για δυο  μήνες να έχουν ΔΩΡΕΑΝ εγκατάσταση και χρήση, καθώς και υποστήριξη από την ομάδα.

 

Δημιουργός: Μιχάλης Πίγγος

Φαρμακοποιοί: Νέαρχος Χριστοφόρου & Χρίστος Έλληνας

Software Developer: Στέφανος Μανώλη

Website: sintagesy.com

Facebook Page: ΣυνταΓΕΣΥ