Αρχική Τελευταία Νέα Ο καταρράχτης στην Επ. Λεμεσού που ξετρέλανε το Κυπριακό διαδίκτυο

Ο καταρράχτης στην Επ. Λεμεσού που ξετρέλανε το Κυπριακό διαδίκτυο

Οι βροχές των τελευταίων ήμερων, παρά τα προβλήματα δεν μπορούν να μην χαρακτηριστούν ως ευεργετικές για την κυπριακή γη. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία του Τμήματος Μετεωρολογίας η βροχόπτωση στις ελεύθερες περιοχές ανέρχεται στο 88% της κανονικής βροχόπτωσης από την 1η Οκτωβρίου.

Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες τα βλέμματα έπεσαν πάνω στο καταρράκτη Πραστείου-Αυδήμου στην επαρχία Λεμεσού όπου φίλοι της διαδικτυακής ομάδας Καιρόφιλοι Κύπρου δημοσιεύσαν μοναδικά πλάνα. Η περιοχή θα μπορούσε να είναι από κάποιο τροπικό νησί, ωστόσο σύμφωνα με τον κοινοτάρχη της περιοχής Μιχάλης Ονουφρίου «Βγαίνει από έναν λάκκο (μάτι) το νερό και όταν έχει πολλές βροχές πηγάζει τεράστια ποσότητα και αναβλύζει. Το νερό αυτό έρχεται από πολύ μακριά και αξίζει τον κόπο να τον επισκεφτείτε. Το κυκλικό πέτρωμα που υπάρχει δημιουργεί ένα εντυπωσιακό θέαμα και πέφτει σε ύψος 25 μέτρων. Ο θόρυβος που κάνει σε κάνει να νιώθεις ότι είσαι στη φύση και είναι μαγικό». Οι δηλώσεις έγινα στην CyprusTimes.

Η δημοσιότητα ωστόσο του συγκεκριμένου καταρράκτη φέρνει φόβους για πολλές επισκέψεις που ίσως προκαλέσουν ζημιά στο φυσικό τοπίο, ενώ το κοινό θα πρέπει να τηρά αποστάσεις και να μην επιχειρεί να φτάσει κοντά στο καταρράκτη γιατί είναι επικίνδυνο.

Αν θέλουμε να απολαμβάνουμε τέτοια τοπία θα πρέπει ΟΛΟΙ να τα προστατέψουμε!