Αρχική Υγεία Ο Οκτώβριος είναι μήνας ενημέρωσης για την πρόληψη για τον καρκίνο του...

Ο Οκτώβριος είναι μήνας ενημέρωσης για την πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού

Η ICTS στηρίζει την Europa Donna 

Ο καρκίνος του μαστού είναι μια υπόθεση που αφορά όλες τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση μπορούν πραγματικά να σώσουν ζωές. Ας προσπαθήσουμε ν’ ανατρέψουμε τα στατιστικά στοιχεία.

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας για την ενημέρωση και την πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού. Η ICTS ενώνει την φωνή της με την Europa Donna με στόχος τη διάδοση πληροφοριών σχετικά με την υγεία του μαστού και ευαισθητοποίηση για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του  μεταξύ των γυναικών και των κοριτσιών.

Οι εκστρατείες πρόληψης, η έγκαιρη διάγνωση, τα νέα στοχευμένα φάρμακα, οι θεραπείες και η εξειδικευμένη προσέγγιση, φέρνουν το ποσοστό επιβίωσης στη Κύπρο να φτάνει μέχρι και το 80% όπως στις άλλες προηγμένες χώρες. Σήμερα στη Κύπρο υπάρχουν τουλάχιστον 8,000 γυναίκες που συνεχίζουν τη ζωή τους μετά τον καρκίνο και άλλες 350 γυναίκες που κάθε μήνα λαμβάνουν θεραπεία.

Η ICTS νοιάζεται για τη διαφύλαξη της υγείας τόσο των γυναικών, όσο και ολόκληρης της οικογένειας, και πλέον θέλουμε να συμβάλουμε σε αυτή την προσπάθεια πρόληψης και ενημέρωσης.